vroeger en nu.

21 dec

Sinds ik als laatste holbewoner een eigen computer tot mijn beschikking heb (afdankertje van zoon 1), ben ik als een gek bezig op het internet. Ik zoek dingen op die ik helemaal niet hoef of wil weten en ik speur naar oude geliefdes om te kijken of ze lekker slecht terecht zijn gekomen.

Zo heb ik ook mijn oude studenten-woongroepje bij elkaar gegoogeld. Vijfentwintig jaar later, met vage herinneringen aan cola-jenever (gatver, hoe konden we). Het lijkt eergisteren. Ik voel me weer 20, zwart-witte kleren en een Doris D and the Pins-hoofd.

Jointjes roken en dan naar de ijskast kruipen om het kliekje zuurkool naarstig naar binnen te schuiven. Venerische ziektes sprongen van de een naar de ander, ik geloof zelfs dat we een groepsabonnement hadden in die tijd. Of was ik nou de enige? De rare gewaarwording om vroeg op te staan voor je stage en de rest tegenkomend in de gang, compleet laveloos na een avondje stappen.

Maar lol hadden we. Goed, oud-collega-student 1 zei spontaan: “Wat leuk om weer eens van je horen, regel  een reunie”. Oké, mannen zijn makkelijk te googlen  maar dan die vrouwen! Allemaal truttig hun achternaam veranderen en op de koop toe, als een pubermeisjes-variant van hartjes in plaats van puntjes op hun i, ook nog andere voornamen  gebruiken.

Vind die maar eens terug op Google. Je komt terecht op de meest obscure sites met uitslagen van uitheemse hockey-clubs waar een soort cryptische puzzel wordt gemaakt van de door jou gezochte voor- en achternaam. Heb je een beetje mazzel dan is de naam ook nog in meerdere talen gangbaar en kom je op plekken terecht waar je niet wilt wezen.

Nee, dan maar gewoon het telefoonboek erbij pakken, desbetreffende ouders bellen en informeren naar de huidige verblijfplaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: