verzet

27 dec

 

 

Ooit heb ik eens in een  arrestanten cel gezeten. Ik liep stage bij een bedrijf in Den Haag, woelige jaren tachtig, punkhoofd, hier en daar een veiligheidsspeld. Uiteraard had ik in de sfeer van fuck-the-system geen zin om buskaartjes te kopen en werd ik dus als eerste uit de bus geplukt.

 De agent wilde mijn honende en beschimpende gedrag denk ik corrigerend bestraffen en nam mij mee naar bureau Kijkduin. Lekker aan zee. Omdat ik ook nog eens een vals adres had opgegeven werd besloten mij een lesje te leren om erger te voorkomen. Hup, de cel in. Wel even de veters uit mijn schoenen halen en natuurlijk de veiligheidsspelden want ik zou toch maar zo om een buskaartje zelfmoord kunnen plegen.

 Het eerste kwartier zat ik stoer te lachen met mezelf, wat een mop, als ze dit vanavond horen! Het volgende kwartier werd ik stil en verdiepte mij in alle opgeschreven teksten en tekeningen op de celmuur. Leerzaam Haags. Maar de laatste twee kwartier was ik een heel zielig meisje met tranen in haar ogen en heel veel spijt. Te laat op mijn werk, reputatie verknald. Maar sindsdien heb ik nooit meer mijn degens hoeven kruisen met de sterke arm. Ik durf nog geen dropje te pikken en als ik een politieauto achter me zie rijden heb ik de neiging te stoppen en te bekennen ook al heb ik niets gedaan. Dus toen ik van de zomer werd verzocht te stoppen door een agent op een rotonde bezweek ik bijna van ontzag en angst. Nu werd het echt.!!

 Vruchteloos zoekend naar de hendel van mijn autoraampje, niet kunnen vinden, o ja, nieuwe auto  nu knopje bij versnellingspook, snel, snel voor hij zijn pistool trekt!!  Zwetend  als een eersteklas misdadiger het raampje opengedaan , klaar voor het vreselijkste vonnis.  “Mevrouw, uw rechterkoplamp is kapot”.  “” Oh” piepte  ik amechtig : ”Wat nu”? “Als u meteen doorrijdt naar de garage is er niks aan de hand. Goedemiddag”

 Thuis zette ik,ondanks het vroege tijdstip, een fles wijn aan mijn lippen om het trillen te stoppen. Om vervolgens nog een week door te rijden met de kapotte lamp want er rest nog steeds een heel klein beetje fuck-the-system in mij, ha!!

 

 

2 Reacties to “verzet”

  1. Ladieda1 27/12/2011 bij 3:34 pm #

    Te schattig voor woorden, Pien. Echt.

  2. Margreet 02/03/2017 bij 5:32 am #

    Rooie rakker!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: