il treno

28 dec

                                          

 

 

 

Toen mijn moeder er dus vandoor ging met een Italiaan, maakte ik de daarop volgende jaren iedere zomer netjes een trip naar Italië. (België was goedkoper geweest, maar ach, dat soort dingen plan je niet.) De treinreis was een rechtstreekse verbinding tussen Arnhem en Florence, dwars door Duitsland en Zwitserland. Zwitserland miste ik alleen altijd omdat we daar ’s nachts doorheen reden.

 Je maakt wat mee in zo’n internationale trein. Ergens op de lijn stapte een Amerikaans meisje in, die doodleuk op station Milaan uit het raam de restauratiekar riep : “Io sono una coca cola”. In mijn huis- tuin en stiefvader- Italiaans begreep ik nog wel dat ze zei : “Ik ben een coca cola ‘. Maar goed, die Italianen zijn ook de beroerdste niet, ze kreeg hem.

 Op een andere rit richting het zuiden trof ik, jonge naïeve Hollandse blom van 17 die ik was, een moegestreden Italiaanse conducteur. Vanaf het begin sprak hij vleiend over mijn ogen, tot hilariteit van mijn medereizigers. Die avond, in het helaas donkere Zwitserland, vroeg hij of hij een foto van mijn ogen mocht maken. Gevleid zei ik natuurlijk ja. Mee naar zijn coupé, alwaar hij de deur achter zich op slot deed. Op dat moment dacht ik:  “Ik ben misschien een beetje naïef “.

 Nog geheel onschuldig maakte Giovanni een foto van mijn ogen. “Oke “dacht ik. “Misschien ga je dit overleven”. Vervolgens zei ons aller Fransesco : “Rook je sigaret op en denk aan de liefde “. Nou, dat kon ik nog wel, een beetje wazig in de camera kijken en klaar was Allesandro. Maar toen zei Lucca : “Als je nou eens je t-shirt uitdoet “en toen werd het me eindelijk duidelijk. Ik stond op, vol bravoure en zei dat hij nu de coupedeur open moest doen. Gelukkig deed hij dat en kon ik ietwat trillerig naar mijn eigen plaats terugkeren.

 De ellende is alleen dat ik zeker weet dat ik  in een soort veroveringenboek van Maurizio sta, zo van ‘mijn meisjes onderweg.’En aangezien hij nu ongeveer de pensioengemachtigde leeftijd heeft bereikt, ben ik als de dood mijzelf tegen te komen in een softporno publicatie van Federico, de treinconducteur. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: