ik snap het niet

27 jan

 

Ik was met zoon 2 eens naar het museum geweest. Dat is hij verplicht voor het schoolvak CKV. De permanente tentoonstelling lieten wij links liggen, we sloegen rechtsaf naar een tijdelijke kunstuitbarsting. Deze was van een uiterst in het leven teleurgestelde Rus met een dubieuze hang naar het verleden. Na het lezen van het informatiefoldertje ontsnapte mij een lichte zucht maar ach, open staan voor alles.

Maar wat moest ik nu met een zin als :”  …. een fantasiewereld waarin de Sovjet- megalomie een wonderlijke symbiose vormt met geestelijke beweeglijkheid en artistieke vrijheid”? Holy moly, dat wordt een aangrijpend iets dacht ik terwijl ik de zaal inliep. Zoon 2 liep inmiddels al voorzichtig ogenrollend door het vertrek en ik stapte onbevangen af op de eerste vitrinekast. Twee inlegzolen waren daar aan elkaar gestanst en staken uit een boek. Totale paniek maakte zich van mij meester, ik begreep het niet!! Was dit beweeglijkheid ( dankzij mijn inlegzolen loop ik weer tien kilometer per dag) of vrijheid? ( dankzij mijn inlegzolen kon ik de grens bereiken)  Aan de muur hingen Andy Warhol-achtige zeefdrukken van allerlei mensen met gasmaskers op. En ik vond die symbiose maar niet!!

Opgelucht constateerde ik dat alle teksten in het Cyrillisch schrift waren, misschien verklaarde dat mijn totale niet-begrijpen. Na een serie portretten van Stalin vonden zoon en ik het wel genoeg. We hadden het verplichte entreebewijs en zoon had her en der verdwaasd foto’s gemaakt, genoeg voor een recensie. Ietwat ontheemd gleden we de trappen af, geheel in Russische stijl met sneeuw bedekt. Ik ben bang dat ik eng ga dromen vannacht.

Eén reactie to “ik snap het niet”

  1. riesje 29/01/2012 bij 11:36 am #

    Ik ben erg benieuwd naar die recensie :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: