stoere mannen

28 jan

  

Wat moet dat vroeger heerlijk zijn geweest. Nou ja, vroeger,  ik heb het over zo’n veertig jaar geleden. Iedere dag mocht je onbeperkt vuilniszakken aan de weg zetten die vervolgens vakkundig door gespierde sterke mannen in een vuilnisauto werden gezwiept. En alles mocht. Flessen, batterijen, plastic, wegwerpluiers, kernafval, papier, noem maar op.

Als je je  tegenwoordig aan de regels van de vuilnis-gestapo houdt zit er dus helemaal niets meer in de emmer in je keuken. Een volle dagtaak heb je aan het sorteren van blik, glas , plastic,  frisdank cartons, kleding, gif, composteerbaar afval. Ploeterend in de speciaal daar voor gemetselde uitbouw reduceer je je consumptieve leven tot bijna niets. Warmwater verkwistend probeer je stukjes rode kool van kartonnetjes te schrapen, melkpakken uit te spoelen en vleesresten uit lastige hoekjes te pulken.

Uren lang heen en weer rijdend naar de diverse dumpplaatsen, natuurlijk met de auto hoe vervoer je anders die berg?. En dan maar hopen dat je je steentje hebt bijgedragen aan een schoner milieu. Je zal ook wel moeten omdat de stoere vuilnismannen tegenwoordig nog maar één keer in de twee weken langs komen. En niks stoer zwiepen, gewoon de kliko in de zwieperd zetten en dan lijdzaam toezien.

Goed, de beroepsrisico’s zijn drastisch verminderd, geen afgesneden vingers meer door  scherven, geen Beri-Beri  veroorzaakt door poepluiers en geen hartverzakkingen door in stukken gezaagde lijken. Het nadeel is dat ze niet meer uitgroeien tot stoere vuilnismannen, het blijven magere mannetjes zonder spierballen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: