dure schurft

29 jan

 

 

Met Het Konijn naar de dierenarts geweest. Zoon 3 had een microscopisch klein plekje in de huid van zijn huisdier gevonden en stond er op dat wij terstond naar de dokter gingen. ( ik herken dit, ook hij wordt later een overbezorgde ouder ). Dus na wat smeekbedes zijner zijds, afspraak gemaakt en met konijn richting praktijk.

Daar zaten we dan in de, vaag naar hondenpies en sterk naar ontsmettingsmiddel ruikende, wachtkamer. Het konijn in een doos met meer dan genoeg kijk- en ademgaten, baasje ietwat zenuwachtig om zich heen kijkend. En ja, hoor, drie minuten na onze komst verscheen er een knots van een Golden Retriever. Helemaal over de rooie want iedere hond weet wat een bezoekje aan de dierenarts doorgaans inhoudt. Dus het beest was spastisch aan het kronkelen aan zijn riem, onderwijl hijg- piep en stik geluiden voortbrengend. Toen begon hij indringend zwaar te blaffen, mijn gehoorapparaatjes produceerden een protesteerde piep maar baas en bazin deden niets.

Na drie minuten zei de bazin met een teemachtige stem : “Och, jochie doet toch niet zo gek, er is niets aan de hand”. Niets aan de hand!!? Een schop kan die krijgen!!  Maar nee, er wordt sussend gesproken en tot overmaat van ramp komt er nog een stel binnen met god bewaar me, óók een Retriever. Ja, en dan houdt de rust definitief op in de wachtkamer. Alle goede eigenschappen van dit ras worden gretig uitgewisseld tussen de eigenaren. Niets is te gek; “Die van mijn kan de deur open doen”,  tot “Op Moederdag brengt hij me ontbijt op bed”, want ze zijn zo slim!!

Daar zitten zoon en ik dan met een inmiddels zwaar hyperventilerend konijn want Retrievers zijn zo leergierig, ze willen weten wat er in die doos zit, hoor! Gelukkig zijn we na twintig minuten aan de beurt en druipen af richting spreekkamer. Daar constateert de dierenarts een duidelijk geval van schurftmijt ( wat klinkt dat vooroorlogs en het is ook nog eens besmettelijk voor den mensch. ) en druppelt vervolgens 4 druppels medicijn in het nekje. Over twee weken herhalen en dat voor 38,- Euro. Dat gaat mooi van je zakgeld af, sis ik gemeen naar zoon 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: