whiskey

30 jan

Ooit namen mijn wederhelft en ik  een hond om te oefenen voor het ouderschap. Bram heette hij en we verstuurden heuse  aankondigingskaartjes. Het beest werd uiteraard ziekelijk verwend, sliep bij ons in bed, ging mee in het vliegtuig en we deden peterselie door zijn eten omdat dat zo gezond zou zijn.

Door het arriveren van echte schijterdjes  begon de liefde voor Bram wat te vervagen, “Hop, ga jij maar een uurtje of twee de tuin in” Toen Bram bejaard werd en wij inmiddels ruimbeboerderijd  waren, besloten we er twee puppies bij te nemen , zodat zij het vak van waakhond nog konden leren van Bram.  Entree Pim en Pom. (Ja, naar het kinderboek).

Op mijn achtendertigste verjaardag lag Bram als een misplaatst kadootje onder aan de trap, met zijn tong uit zijn bek. Snel in zijn mandje gelegd en tegen de zonen: “Bram slaapt nog, laat hem maar”, ervan overtuigd dat zij zijn verscheiden als goed excuus zouden gebruiken om niet naar school te gaan vandaag. Zo moesten wij zelf verder met de opvoeding van Pim en Pom en dat werd duidelijk niks. Ze scheten het hele huis vol, gingen er om de haverklap vandoor en deden niets dat goede waakhonden zouden moeten doen.

Toen Pom op een nachtelijk wandeling/ontsnappingstocht op de dijk hartstikke dood werd gereden hadden we Pim als enige over. Zielig!! Krenterig als wij zijn zochten we niet naar een nieuw puppie maar naar een achtergelaten hond of een afdankertje. En ja, een pas gescheiden vrouw, nu gedoemd tot full time werken om haar kleine flatje te betalen, bood haar twee honden aan, Zelfde ras, alleen waren dit twee teefjes. We lieten Pim kennis maken met zijn harem en hij ging akkoord.

Nu kom ik bij het ware probleem. Teef 2 heet Noah. Goed, niet mijn keuze maar er zijn zelfs mensen die zo heten. Maar teef 1 heet Whiskey. Arghhh!! Waarschijnlijk heette haar voorgangster Sherry, één van meest walgelijke combi’s die je kunt maken bij dierennamen. Verander dat maar eens op zo’n manier dat de hond wel blijft reageren op de naam. Piskie? Wippie? Mystie? Zo las ik laatst in de krant populaire namen voor dierenkoppels. Urbi en Orbi. Niet leuk. Het populairst op dit moment ; Donder en Bliksem. Vast lang over nagedacht. Wat dacht je van Chip en Dale? Dat wordt lachen in het park,  jongens, succes verzekerd!

Het ergst is dat blijkt dat de naam van je beest iets over jou zegt. Sta ik daar in de tuin “Whiskey” te schreeuwen. En ik heb al zo’n  reputatie.

Eén reactie to “whiskey”

  1. Helmi 31/01/2012 bij 1:57 pm #

    Fristie en Cola… Misschien beter voor je reputatie… Als daar tenminste nog iets aan te redden valt. *Hard hoofd in*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: