tot in de pruimentijd.

20 feb

 

In onze beginjaren hier kwam de Vierdaagse van Nijmegen nog  voorbij. Meestal was dat in de pruimentijd en pruimen hadden wij veel en veel te veel. Dus zei ik tegen de, toen nog , jochies, : “Weet je wat, vul de bolderkar met pruimen, dan kunnen jullie die uitdelen onder de lopers”.  De wandelaars stroomden al langs ons weiland toen ik de bomen in klom om pruimen te plukken.

Binnen 15 minuten had ik 937 keer de kreet gehoord: “Jantje zag eens  pruimen hangen, als eieren zo groot.” en besloot toen dat het wel genoeg was. Nederlanders zijn niet origineel!  Met een bolderkar  (ook zo’n lekker verantwoord buitenlevending ) vol met pruimen liepen zoon 1 en 2 naar de straat. Veel succes!!, de pruimen vlogen de kar uit, al snel was de voorraad op en moest ik weer die boom in.

Op een goede kilometer verder had ik een louche neef neergezet met duur wc papier en een discreet afgescheiden portable toiletje.   

Het  leukste van die dag was altijd op het eind. Dan verzamelden mijn hele familie ( toch gauw zo’n man of veertig ) zich met krukjes, stoeltjes en tuinbanken aan de slootkant om “de strompelaars “  te bekijken. Er liep,  ongeveer 1 per kwartier, een  totaal gevelde wandelaar met bloedende sokken, kots over  het  t-shirt en wezenloze blik langs. Aanmoedigende kreten deden hem of haar niets meer, het was een zombie met slechts één einddoel. Mensonterende taferelen speelden zich af op het landweggetje. Daar kon geen televisie tegen op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: