horrorwinter

22 feb

Het K.N.M.I. had zware sneeuwbuien voorspeld, oranje alarmbellen gingen rinkelen en ik zou, precies tijdens het hoogtepunt, de weg op moeten om zoon3 van school te halen. Vanaf negen uur ’s ochtends hing ik als een hijgerige junk op de site van Buienradar en zag een onheilspellende vlek mijn kant uitkomen.   ’s Ochtends had ik onder een stralend zonnetje zoon2 uitgezwaaid die met de scooter naar school vertrok. Ook hij zou tijdens de grootste ellende huiswaarts moeten keren.

Doomscenario’s te over dus. En aangezien het nog vijf uur zou duren voor de daadwerkelijk tocht begon had ik tijd genoeg om zo’n zestien horrorwinter speelfilms in mijn hoofd af te draaien. Tegen twaalven begon het lichtjes te motsneeuwen en gunde ik mezelf een “oh, dat valt heel erg mee”-gevoel. Dat veranderde al gauw. Nagelbijtend en vingerkauwend liep ik van raam naar raam om de sneeuwhoogte te bekijken en de snelheid waarmee een eventuele auto passeerde.

Toen kwam toch echt het moment dat ik moest gaan. Vanuit zijn luie bureaustoel zei wederhelft dat ik gewoon rustig moest rijden en mijn stuur recht moest houden. ( note to myself: vanavond een emmertje sneeuw in zijn bed kieperen)  Met een gangetje van 15 kilometer per uur ploegde ik door het landweggetje in de hoop dat de rest van de wegen al wat begaanbaarder waren. Dat viel tegen.

Slippende auto’s ontwijkend gleed ik langzaam richting doel. Maar ik bereikte de school zonder bloedverlies en begon manmoedig aan de terugreis. Toen raakte ik zelf in een vette slip, als een krab gleed mijn auto de verkeerde kant op, twee ademhalingen stokten. Zoon3 opperde witjes vanaf de achterbank dat hij de rest wel zou lopen. Thuisgekomen kreeg ik mijn handen niet meer van het stuur los. Vroeg ingetreden rigor mortis, zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: