ontspoorde kunst.

23 feb

 

Tegenwoordig moeten de middelbare scholieren voor het vak CKV meerdere vormen van kunst en cultuur bezoeken. Dus ook mijn zonen. Hmm. Dat is niks voor hun. Dus help ik ze en neem ze mee op sleeptouw en aan wurgkoord. Hier in de buurt is geen kunst. Tenminste niet die soort waar je voor moet betalen en daar gaat het om, je moet een afgeknipt kaartje aan je docent kunnen  overhandigen. Het enige dat hier in de omgeving is, is een museumboerderij maar die ziet er van binnen, dankzij mijn antiek en brocante jachten, net zo uit als bij ons dus dat heeft weinig zin.

Dan maar naar de grote steden. Met zoon 1 ging ik eens naar zo’n goedbedoelde expositie van ontspoorde kunstenaars. Een theepot met daarom heen vijftig poppenbeentjes in de aarde gestoken. Zoon 1 kan dan alleen maar met zijn ogen rollen en ik heb de neiging om ter plekke zacht wenend het heengaan van de mensheid te betreuren. Wat een onzin. Bij het zien van een overdadig versierde baljurk die half verbrand was verlieten wij brakend het terrein, voorgoed genezen.

De verplichte film in het alternatieve circuit moest hij maar alleen doen, ik kon het niet opbrengen. Zoon 1 kwam terug, er hadden vier mensen in de zaal gezeten, en hij begon na die avond spontaan weer met bedplassen dus erg moet het wel geweest zijn. Maar goed, nu is zoon 2 aan de beurt. Ik kies nu maar voor een klassiek museum, de oude meesters zijn toch wat schokbestendiger, hoop ik.

Het punt is dat vooral de jongens van zo’n 16 jaar in een heleboel dingen geïnteresseerd zijn maar laten kunst en cultuur daar nou net niet bij zitten. En de opgelegde verplichting om toch zulke zaken te bekijken zal echt geen revolutietje ontketenen. Integendeel. Zij die interesses hebben op dat gebied zullen echt wel hun weg vinden in het veel te grote aanbod in Nederland. Sommige mensen hebben iets met kunst, anderen niet. Ieder zijn meug. Hadden mijn zonen maar het onderwijs dat wij vroeger hadden. Lekker een pretpakketje.

 

Eén reactie to “ontspoorde kunst.”

  1. Silphya 23/02/2012 bij 10:38 am #

    Wat een heerlijk stukkie weer Pien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: