valse schaamte

25 feb

 

Zo moesten wij vorig jaar naar het blokfluit muziekconcours van zoon3 op de middelbare school. En dan heb ik het over gesprongen vullingen, dat niveau ongeveer.  Maar het was de moeite waard. Niets is zo leuk als een brugpiepertje dat van de zenuwen in zijn blokfluit bijt in plaats van blaast.

Geen enkele emotie is mij bespaard gebleven die avond. Ik had het twijfelachtige geluk/pech dat links in mijn blikveld een dove mevrouw en haar tolk zaten. Nu heb ik daar niets op tegen, ik hoor zelf ook niet al te best maar dit deed mijn acceptatiegrens behoorlijk zakken. Ik hoorde een valse blokfluit en in mijn ooghoek zag ik hem. Bij de trombone…..ja, hoor, daar gingen de wangen. Ook al was het hoogst irriterend, mijn blik viel telkens op dit vertalende handwerk. Werkelijk alles werd in doventaal omgezet zodat ik voor mijn gevoel de voorstelling twee keer heb moeten doormaken.

Ons eerste plan was om helemaal achteraan te gaan zitten, vlak bij de deur en er vandoor te gaan zodra zoon 3 klaar was. Dit mislukte. Zoon 3 was van de zes klassen pas als vijfde aan de beurt en de deur van de zaal ging hermetisch dicht met een woest kijkende conciërge ervoor. Uitzitten dan maar. En hoe! Na het belletje waarmee om absolute stilte werd gevraagd ging de mobiel van wederhelft af. Ik weet het, te onwaarschijnlijk, U gelooft mij niet, dat voel ik. Maar toch was het zo. In een zaal met ongeveer 120 brugpiepers en zo’n 200 ouders klonk naast mij een indringende beltune. “Telefoon”!! werd er gescandeerd in de zaal. Ik mat mijzelf een houding aan waar uit duidelijk moest blijken dat ik die man naast mij helemaal niet kende. Zoon 3 deed op het podium hetzelfde.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: