nog meer moederkloek ellende

28 feb

 

Het is gek hoe snel je went aan een nieuwe situatie, die waarvan je dacht dat je er nooit aan zou wennen. Als vroeger Zoon 1 twintig minuten later dan gepland thuis kwam, had je in die tussentijd al bijna Amber Alert gebeld, eventuele pedofielen in kaart gebracht en 20 minuten zenuwslopend voor het keukenraam gelopen. Nu voel ik  niet eens meer dan een zenuwtrekje als hij niet voor het avondeten verschijnt. Zal wel bij de McDonalds zitten. Hangt zijn jas ’s ochtends niet aan de kapstok dan was het vast heel gezellig en zijn ze met z’n allen blijven plakken.

Als hij tien minuten na zijn geplande vertrektijd nog steeds op de bank hangt gil ik niet meer vanuit de opkamer: “Je moet gaan”!! Gewenning, berusting of loslaten, ik weet het niet. Blijft het feit dat als je me dit vijf jaar geleden had verteld ik ongelovig had gereageerd. Ik, moederkloek eerste klas, zou niet weten waar kindlief was op dat moment???

Zo groei je mee met je kinderen….. zou je denken. Nu zoon 2 met de scooter naar school gaat, begin ik weer helemaal overnieuw. Gierende angsten bij mistig vertrek, visioenen van verpulpte lichamen. Ik ben weer terug bij af. Shit, dat is jammer. Maar eigenlijk ook weer logisch. Ieder kind is zijn eigen persoon, ’t feit dat je er één op de veilige rit hebt gekregen zegt natuurlijk niets over eventuele andere. Goddank heb ik er maar drie. Meer zou ik echt niet aankunnen.

Ik weet dat toen wederhelft en ik als nep-yuppen een hond als oefenkind hadden en die vervolgens kwijt raakten in het bos, ik angstig zijn naam liep te roepen ( die van de hond, natuurlijk). Toen bedacht ik me dat als ik zo hysterisch over een hond kon doen, ik maar beter geen kinderen kon krijgen want daar is de hysterie-factor uiteraard tien keer zo groot. Had ik maar naar mezelf geluisterd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: