queen of the road….

14 mrt

 

Ik hou van autorijden en dicht mijzelf dan ook veel kwaliteiten op dat vlak toe. Op de immer drukke parkeerplaats van de basisschool  gleed ik als een heet mes door de boter langs schots en scheef staande koekblikken. Met een Station, ja ,ja. Uiteraard kan ik probleemloos file parkeren en kaart lezen is een koud kunstje. “You drive like a man “ zei Italiaanse stiefvader. Nou, einde discussie, dunkt me.

Zeker in de tijd dat er naar school, sportclubs, logopedie en spellingslessen gereden moest worden haalde ik met gemak 600 kilometer per week. Jaha, milieu, ik weet het maar bij ons zijn alle voorzieningen op zijn minst tien kilometer van huis verwijderd. En dat doe je niet effe met drie kleine  kinderen op de fiets.

Nu is het wel zo dat ik in mijn eigen vertrouwde auto moet zitten. Zet mij in de diesel van wederhelft en ik rijd als een tractortje van de plantsoenendienst. Hetzelfde effect krijg ik ook een beetje bij het gaan branden van onheilspellende lampjes in het dashboard. Dan blijft er van mijn zelfverzekerde rijstijl niet veel over. Zo stond ik eens in de file voor de Waalbrug bij Nijmegen met zoon1. Hartje zomer, lekker warm. Zo ook de motor. Bij iedere voortkruipende meter ging synchroom de temperatuurmeter mee omhoog. Zweet. De brug naderde gestaag én daar waren geen vluchtstroken.

Wat doe je dan? Je belt wederhelft. “Ja, wat kan ik daar aan doen?” Toen het wijzertje zelfs boven het rode gebied uitkwam besloot ik de auto net voor de brug op de invoegstrook van de oprit te zetten. Niet fraai maar alles beter dan midden op de Waalbrug. Mijn reputatie als Queen of the road werd uiteindelijk definitief de das omgedaan door de man van de ANWB. Dat bleek de zoon van onze buurvrouw te zijn….

 

2 Reacties to “queen of the road….”

  1. Anoniem 16/03/2012 bij 6:02 pm #

    Een begrafenis in Eindhoven en dan ondanks aanwijzingen toch eigenwijs richting Venlo rijden! Queen van de Betuwe B weggetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: