nobelprijs

20 mrt

 

Al vrij vroeg dachten wij dat wij met zoon1 een toekomstige Nobelprijswinnaar in huis te hebben. Op anderhalf jarige leeftijd kon hij in zijn rudimentaire taal uitleggen hoe de verwarmingsketel werkte en wat later verslond hij boeken met titels als “Hoe wordt het gemaakt?” en “Hoe werkt het?”. Een speciaal aangeschaft schrift werd vol getekend met de meest ingenieuze uitvindingen. Fietsen met ingebouwde handschoenen en ingewikkelde vliegenvallen. Toen bleek dat hij best wel een slim menneke was, ruimden wij de schouw alvast leeg om plek te maken voor de Nobelprijzen.

Uiteraard voorzagen wij onze Einstein van constructief speelgoed en experimenten dozen. Je moet tenslotte wel aan je pensioen denken. Steeds meer gevaarlijke proefjes werden in zijn kamer uitgevoerd en voor de zekerheid hingen we daar een extra rookmelder aan het plafond .

Als zesjarig jochie reed hij met een loeivaart van de dijk af op zijn skelter. Op zijn rug had hij een contraptie van een vlieger geplaatst. Hij was er van overtuigd dat hij op zou stijgen maar in plaats daarvan eindigde hij op de kop in de greppel.

Helaas ging hij met het bedenken van allerlei uitvindingen ook gewoon door op school. Als de juf wanhopig vroeg waar hij nu weer in hemelsnaam aan zat te denken sprak hij kalm “Oh, aan een film die ik heb gezien.” Dit kwam zijn cijfers dus duidelijk niet ten goede. Tot voor zijn examenjaar was het één doffe ellende. Toen ineens haalde hij voldoendes en slaagde met gemak voor zijn examen. “Hoe kan dat nou? “vroeg ik. “Jarenlang gooi ik allerlei dure begeleidingsinstituten en therapieën naar je hoofd, zonder resultaat! “

“Oh “ zei zoon1. “Ik besloot gewoon eindelijk eens wat te gaan doen .” Toen ben ik zelf maar aan de Ritalin gegaan.    

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: