gloria!!!

22 mrt

Vorig jaar moésten wederhelft en ik naar het brugklasconcours. Klinkt muzikaal, is het niet. Twintig van de vijfentwintig kinderen speelt bij aanvang van het schoolleerjaar geen instrument dus krijgen ze een blokfluit in hun strottekes gedouwd. En nu muziek maken!! Maanden blokken ze op een origineel liedje om dat in december ten gehore te brengen. Met zijn twintigen en wat losse dwarsfluiten, drums en violen erbij. Horror.

Gelukkig ben ik slechthorend dus ik kon ten alle tijden mijn “oortjes “uitzetten. Lafaard. Toen ik die middag zoon 3 op ging halen van de generale repetitie moest ik drie kwartier wachten. Ernstig chagrijnig vroeg ik hem waarom hij zo laat was. Met gepaste trots vertelde hij dat zijn klas zo slecht was dat ze het negen keer over moesten doen. Dus dat beloofde wat voor die avond.

Toen zoon 1 , jaren daarvoor, de muzieklessen op school volgde was één van de opdrachten een lied te zingen en plein public voor de hele klas. Weigerde je dat dan kreeg je een 1. Zoon 1, indertijd behept met baard in keel, grenzeloze puberschaamte en onwaarschijnlijke verlegenheid, had al maanden van te voren nachtmerries waaruit hij wakker schrok, al zingende : “Gloria “.!!  In het diepste vertrouwen kwam hij naar mij toe en legde zijn probleem voor.

Natuurlijk schreef ik een brief naar de muziekdocente, bij zoon 1 was dat een jong uppedupske dat ’s avonds in een band optrad en wiens leven uit louter zingen bestond. Te jong om zich haar eigen puberteit te herinneren. Nou, dan maar een 1. En die kreeg zoon 1 ook ondanks mijn steekhoudende argumenten. Muziekonderwijs op de scholen vind ik prima maar er is natuurlijk  wel een grens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: