mannendingetjes

28 mrt

 

Vorig jaar gingen zoon 1 en zijn kornuiten op zoek naar plaatsen om hun survivalvakantie in Zweden voor te bereiden. Het eerste plan was om debiel te gaan doen in de bossen in de Elzas. Dat ging al snel niet door want daar vroor het 15 graden. En daar zette ik als ouder een vraagteken en vervolgens een “vergeet ’t maar “ bij.  Gretig als zijn vriendenclubje is ( bij dit plan inmiddels al gereduceerd tot drie knapen) besloten ze toch hun survivalvakantie-oefening voort te zetten maar dan op een iets warmere plaats als de Veluwe.

Ik hoopte er maar op  dat ze de eerste  nacht door een oplettende boswachter opgepikt zouden worden en naar huis gestuurd werden.  De voorspellingen waren  – 6 ’s nachts en ik was blijkbaar de enige hier in huis die vond dat het misschien niet zo’n goed plan was. Overdag steunde wederhelft mij met uitspraken als: “Nee, dat wordt te gek”. ’s Avonds tijdens het avondeten deed hij net alsof hij ook nog achttien was en wierp al mijn argumenten van tafel. Stoere mannentaal, enkele bavianengeluiden en ik zat daar te midden van vier mannen die geen van alle nog logisch nadachten.

Waarom ga je bij een temperatuur van -6 in een hangmat hangen en laat je everzwijnen je voedselvoorraden opeten? Is het raar dat een moederhart bij dat vooruitzicht zenuwachtig gaat kloppen? Nee, drievoudig neen. Als zoon 1 beschadigd uit dit avontuur zou komen wist ik wel wie ik de schuld ging geven. Mijn zege had hij sowieso niet, als je je ’s ochtends liever door je moeder naar het station laat brengen in plaats van zelf te scooteren omdat het zo koud is, waarom dan levensbedreigend in een mat op de Veluwe hangen?

Wederhelft had zelfs de lef om te vragen waarom ze niet alsnog naar de Elzas gingen. Als zoon 1 terug zou komen met bevroren tenen én vingers én onderkoelingsverschijnselen dan hield ik wederhelft verantwoordelijk voor dat alles. Quid pro quo.  

Daags voor het vertrek daalde het kwik naar -13. There is a God….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: