lamsboutjes

16 apr

 

Vandaag een schaap van een gewisse dood gered. Tegen tweeën stoof ik over ons landweggetje en zag een ooi liggen in een glooing van het weiland. Op haar rug, pootjes omhoog met naast haar twee vertwijfelde lammetjes. Omdat ik al laat was belde ik wederhelft en vroeg hem om buurman Blom te bellen met de mededeling dat er een schaap op haar rug lag in hun weiland.

Even tussendoor, voor wie twijfelt aan mijn verstandelijke vermogens, het is een feit dat een schaap op haar rug niet zelfstandig overeind kan komen en dat zij dan een langzame dood zal sterven. En dat willen we niet, toch?

Bij terugkomst informeerde ik dan ook bij wederhelft of hij de buren nog te pakken had gekregen. “Nee, ze zijn niet thuis”. Aldus sprong ik in mijn James Herriot bolide om de toestand van de ooi te gaan bekijken. En het arme beest lag nog steeds op haar rug. Actie dus!! Het hek zat op slot dus moest ik via een glibberige slootkant klauteren om over het gaas te kunnen klimmen. Daar ervoer ik even een angstig twijfelmomentje. Stond er stroom op het hek of niet? Ik zag geen waarneembare rubberen geleidingshaken maar toch bleef die twijfel knagen. Dus voor de zekerheid sprong ik met mijn hand op een houten paaltje in een vloeiende beweging over het gaas en belandde ongeschonden in het modderige weiland.

Toen bleek dat het nog niet zo eenvoudig was om een dik schaap effe op haar zij te rollen vooral niet als ze in een kuil ligt. Na drie keer in de modder te zijn gedonderd bij mijn duwpogingen besloot ik haar aan haar voorpootjes omhoog te trekken. En dat lukte wel. Ze had met haar achterpootjes net voldoende grip op de modderige grond om overeind te krabbelen. Snel hobbelde ze weg met twee dorstige lammetjes in haar kielzog. Deze week even geen lamsvlees op het menu, is iets te dichtbij…

 

5 Reacties to “lamsboutjes”

 1. Mees 16/04/2012 bij 12:01 pm #

  Há, dit soort dingen heb ik nou ook altijd!

 2. Nefertiti (@_Elsje_) 16/04/2012 bij 2:10 pm #

  Held!!! Volgende keer iets sneller over het hek ja… ;)

 3. David Veré 16/04/2012 bij 3:09 pm #

  Ha, geweldig :) je krijgt vast een bedankkaartje van haar, of een doos merci, of een hart van nl item..

 4. ellenrteb (@ellenrteb) 16/04/2012 bij 4:53 pm #

  Tegenover mijn werk toendertijd schering en inslag. Heb ooit nog geprobeerd een schaap uit de sloot te trekken, wil je niet weten hoe zwaar of dat is. De boer heeft het toen zelf gedaan met de tractor. Stijve beesten hoor die schapen haha…….

 5. Ragna 16/04/2012 bij 5:07 pm #

  Held!!
  Als dank schonk zij een van haar kinderen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: