slecht rapport

23 apr

In de tweede klas van de middelbare school kwam ik eens thuis met een rapport waarop zeven onvoldoendes prijkten. En dan ook hele vette. Wel had ik een acht voor wiskunde en ik gokte er op dat dat de toorn van vaders wat zou afzwakken. IJdele hoop. Veilig op mijn kamer wachtte ik zijn thuiskomst bevend af.

De voordeur ging open en dicht en ik rekende in mijn hoofd mee wanneer hij de eettafel zou bereiken. Toen volgde er een ijzig lange stilte. Ik maakte mijn testament op, liep zes rondjes door mijn slaapkamer heen en weer, gooide allerlei troepjes in de prullenbak en voerde mijn knaagdier. Daar kwam hij aan !!

Voorbereid op alles, een week geen eten, eeuwig huisarrest, lijfelijke straffen, pleeggezin, deed ik de deur open. Maar het enige dat vaderlief zei was “Verschrikkelijk .“ Het leek me op dat moment niet verstandig om hem op die acht voor wiskunde te wijzen. Schuldig schamend bleef ik achter op mijn kamertje. Ik had natuurlijk geen ene moer gedaan. Maakte mijn huiswerk nooit en lette totaal niet op in de klas. Knagend aan al mijn nagels besloot ik toen dat daar maar eens verandering in moest komen.

Er ging een wereld voor mij open! Met opletten en je huiswerk gewoon maken haalde je domweg goede cijfers voor je vakken! Piece off cake! Wat een openbaring, ik zag het licht!!!! Dertig jaar later probeerde ik deze truc van vader ook uit op zoon1. Had helaas niet hetzelfde effect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: