gort

28 apr

 

Zit ik met een vaag venijnig virusje op de w.c., wordt er geklopt. “Mam, waar is de basilicum?”  Godbetert ‘t , die gezondheidslessen op de middelbare school! Zoon 3 heeft geleerd hoe hij een tosti-gezond moet maken en sindsdien staat hij in de keuken met olijfolie, zongedroogde tomaatjes en tomatenpulp. “Zal ik basilicum of oregano gebruiken?” Oh, vleesgeworden pesto nachtmerrie!

Het punt is dat ik dagen her nog bakjes met supersaus vind, groen gevlokt. En dat zoon 3 commentaar levert op mijn dagelijkse burgerlijke hap  (anders eten ze niks). Mijn ik-kan-alles-culinaire-moeder-mentaliteit zakt  in als een échte pudding. Niets vinden ze meer lekker  “ Het mag best wel wat pittiger, Mam.”  En  “ Wat is dat voor een drek? ”,  “Wat is dat groenige spul daar?”  De hele zondag ben ik kwijt aan het opstellen van een weekmenu waarin iedereen zich kan vinden. En dat is zwaar, heel zwaar.

Een oplossing heb ik wel; wentelteefjes.  Doet ieder, al dan niet culinair georienteerd,  kind omzwaaien. Ik ga geen recept geven zoek dat zelf maar uit. Dan is de hongerige meute stil aan tafel en worden de bordjes schoongelikt. Maar wees bedacht op het moment dat die kleine Librije chef-kokjes zich in de keuken beginnen te manifesteren. Bel meteen de geest-uitdrijver. !! Want het is al erg genoeg dat de wederhelft zich bemoeit met het avondeten en pruilt als hij het niet lekker vindt. .  Laat niet dat laatste strohalmpje door middelbare scholieren tot gort gekookt worden!

Het is tijdelijk, ik weet het, voor je het weet zijn ze weer bekeerd tot andere zaken en keert de rust in de keuken weer terug. Mijn laatste bastion, mag het alsjeblieft?

 

 

 

2 Reacties to “gort”

  1. Fieke 28/04/2012 bij 5:05 pm #

    Poeh, das nog culinair hoogstaand! mijn vent heeft zich beperkt tot bruine bonen en bloemkool (serieus).
    ik hoop voor je dat de tosti gezond hem gauw de gezonde strot uitkomt.

  2. Jolka 10/05/2012 bij 8:08 am #

    Het gaat over, al kan dat moment niet snel genoeg komen..
    *uit ervaring spreekt* #moedervan5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: