schimmelschaam

12 mei

 

En alweer zat ik in de wachtkamer van de huisarts. Nu vanwege droge plekken op mijn armen en benen en op mijn hoofd. Na eerst anti-roos shampoo en shampoo voor de droge huid geprobeerd te hebben stond ik voor een cosmetisch vraagje. Wat was dit? Tegenwoordig ga je dan googelen en kom je bij de meest onwaarschijnlijke ziektes en doodsoorzaken terecht. Ik niet, hoor! Ik pretendeer medisch onderlegd te zijn dus selecteerde ik kalmpjes diagnoses en typische ziektebeelden achter elkaar op mijn laptopje.

Na wat zoekwerk was voor mij duidelijk dat mijn huidproblemen voortkwamen uit een milde vorm van Psoriasis. Daar had ik vrede mee, er was tenslotte een bijzonder mooie tv-serie gemaakt over een detective met dezelfde aandoening. Dus met gepaste trots droeg ik mijn kwaal. Totdat mijn haren met bosjes tegelijk mijn getormenteerde hoofdhuid verlieten. Eerst gaf ik de overgang daar de schuld van maar begreep na verloop van tijd dat alle vrouwen van boven de zestig dan kaal hadden moeten zijn. Dus toch maar even naar de huisarts.

In zijn spreekkamer vertelde ik wat de klachten waren, mijn diagnose en het behandelingsplan. Niet in het minst onder de indruk van mijn medische vaardigheden wilde hij toch graag zelf even kijken. Hij kent mij inmiddels.  “Schimmel” zei hij toen.  “Schimmel? ”  sputterde ik. “Heb je geen Latijnse naam daarvoor want schimmel klinkt me teveel als schurft en mijt in de oren.”  Nee, schimmel was en bleef het. Sterker nog, hij maakte het nog erger door het ringworm te noemen!!

Zwaar teleurgesteld droop ik af naar huis met een doosje pillen in mijn hand. Daar aangekomen stoven alle vier de mannen minstens drie meter uit mijn nabijheid want het was ook nog eens besmettelijk. Nu hebben ze me opgesloten in de kelder met mijn pillen en wat voedsel voor één week. Eerder mag ik er niet uit van de heren.

3 Reacties to “schimmelschaam”

  1. Esther 12/05/2012 bij 4:20 pm #

    Pien, het is dan ook een geweldig stukje….

    Een persoonlijke groet!
    Es.

  2. Jolka 29/05/2012 bij 12:58 pm #

    Ik moest glimlachen.. Kan er niks aan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: