rare geluiden

15 mei

 

Tegen half vier in de ochtend werd ik wakker van een geluid dat zich al eerder met mijn droom verstrengeld had. Boem! Half in slaap bedacht ik me wat allemaal die ‘boem ‘ kon veroorzaken. Voordat ik een oplossing had bedacht viel ik weer in slaap om na drie minuten weer op te schrikken van de volgende ‘boem’.

De frequentie werd wat verhoogd zodat ik de tijd had het geluid te analyseren. Het leek me nog het meest op vuurwerk in de verte en ik besloot daar genoegen mee te nemen en verder te slapen. Totdat ik me realiseerde dat NEC die avond daarvoor had verloren van Vitesse en er dus helemaal geen reden voor vreugde vuurwerk was in Nijmegen. Op dat moment hoorde ik gestommel op de gang en stond op om te gaan kijken. Daar vond ik wederhelft in een pose die nog ’t best te omschrijven is als “man in verwarde toestand”.

Nu is het best een stoere vent maar hij herbergt één primitieve angst in zich en dat zijn namelijk inbrekers. Met haar dat alle kanten uitstak vroeg hij “Wat is dat geluid? Hoe laat is het? “. Zulke intelligente vragen moet je mij niet stellen diep in de nacht dus ik week uit naar de badkamer om te plassen. Wederhelft sloop ondertussen de trap af, overtuigd dat hij zo dadelijk oog in oog zou komen te staan met een gebivakte boevenmuts. Gewapend met een zaklampje verkende hij de benedenverdieping en kon al gauw het sein ‘veilig ‘ geven. Net toen hij bijna bovenaan de trap was klonk vlak bij zijn hoofd weer die ‘boem’! En daar stond aan de zijkant van de kast de kooi van konijn2. Blijkbaar had zoon2 die daar ’s nachts neergezet vanwege geluidsoverlast.

Konijn2 was helemaal paniekerig en zij stampte op gezette tijden knoerthard op de grond om eventueel aanwezige konijnenpopulaties te waarschuwen. Waarom ?, zult U denken. Die avond waren de jonge kerkuilen uitgevlogen en pa en ma uil schreeuwden luid door de nacht. En geloof me, als je in het donker een uil hoort krijsen, krijg je ook als mens automatisch een trilvoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: