something old, something new

17 mei

 

Zo ging vanochtend een twittervriendin naar een plaatselijke rommelmarkt. Net zoals ik op zoek naar leuke, aparte dingetjes voor je interieur. Wat ik allemaal niet voor een huis- tuin- en keukenraad heb  weggesleept heb van rommelmarkten!!!  Voor huiskamers, kinderkamers, onvermoed antiek en noem maar op. Mijn destijdse buurvrouw zei dan ook dat ons interieur leek op dat van een huis uit het openlucht museum. Maar ach, zij waren van die mensen die op hun dertigste al van die relax-fauteuilles hadden staan dus trok ik me van haar kritiek niets aan.

Uiteraard was ik reuze benieuwd naar de oogst en aanwinsten van mijn Friese Twittervriendin. Maar toen zij mij haar buit liet zien schrok ik toch wel een beetje. Een heuse vogelspin in een lijstje, gedroogd weliswaar maar niet minder eng. Op zich kon ik daar nog wel mee leven, de spin zat achter een beveiligd glasplaatje. Maar U  moet weten dat als ik een spin in een natuurtijdschrift, full colour op de middenpagina zie, ik al lichtelijk ga hijgen. Dus een echte, ook al gevangen in een fotolijstje, staat garant voor een flinke paniekaanval.

Daar kon ik tot op zekere hoogte nog mee leven zij het niet dat twittervriendin, toch behoorlijk behept met huiselijke problemen, in gedachten het glasplaatje weghaalde en totaal afwezig de vogelspin begon te aaien. Helemaal in beslag genomen wenste zij haar toekomstige ex-echtgenoot allerlei vreselijks toe en pas toen zij uit haar mijmeringen  ontwaakte zag ze dat ze alle pootjes van de vogelspin op vakkundige wijze geamputeerd had en netjes op een hoop verzameld had.

Hier hoefde geen Lieve Mona aan te pas te komen!! Ik gaf haar mijn zegen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: