strijkijzer-serenade

21 mei

 

Toen ik op zondagochtend op een kerkelijk tijdstip mijn strijkijzer aanzette, klonk er een zachte Plof door het huis. Zonen renden uitzinnig hun kamers uit, krijsende geluiden van beneden; de stoppen waren doorgeslagen. Aangezien het toch maar een klein bergje strijkgoed was, huppelde ik blij naar beneden, gekweten van mijn taak.

Het daarop volgende weekend was de berg toch aanzienlijk gegroeid dus moest ik wel een tweede poging wagen. En weer volgde er een Plof en hoorde ik hysterische pubers gillen omdat hun on-line game verstoord werd. Tijdens het avondeten verkondigde ik daarom op maandag een nieuw strijkijzer te gaan kopen aangezien ik geen zin had om, tijdens het toch al vervelendste karweitje van het huishouden, onder stroom te komen staan. Wederhelft, als een havik zittend op zijn portemonnee, verkleurde lichtjes en zei: “Als het maar niet zo’n dure is. “

Maandagmiddag tegen half twee toog ik met zoon3, die altijd in is voor een verzetje, naar de Blokker. Verstard bleven wij in de deuropening staan en keken naar de gigantische massa mensen die in het winkelpand rondkrioelde. Ik realiseerde me op dat moment dat er die ochtend een foldertje van de Blokker in de brievenbus had gelegen en daar hadden blijkbaar interessante aanbiedingen in gestaan.

Worstelend via ellebogen en bilpartijen bereikten wij de afdeling strijkijzers. Er stonden er wel dertig maar al snel viel mijn oog op een speciale. Ik ben heel makkelijk, ik neem altijd de op één na goedkoopste. Toen moesten wij ons nog een weg terug zien te banen door de menigte op weg naar de kassa. Die weg terug werd eerst versperd door de ouders van één van de New Kids. Denk veel goud, hoge hakken, dikke buiken, smakeloze centuren. Deze mensen zeulden maar liefst met twee mega grote LCD-televisies en blokkeerden de uitgang. Daarvoor stonden drie slonzige huisvrouwen met allerlei Oranje EK-artikelen. Ik snapte het niet. Wat moet een mens nou met een megafoon met leeuwengebrul? Wat had ik gemist? Waarom wilde ik er niet eentje?

En wat dacht je van een speciaal EK-voetbalshirtje voor de hond en een oranje hipster voor zoon3? Voor honderden Euro’s ging er over de toonbank, je moet er toch niet aan denken dat Nederland in de eerste ronde al wordt uitgeschakeld! Na een half uur arriveerden we eindelijk bij de kassa en was ik weer een gelukkige huisvrouw met een strijkijzer. En dat wordt mijn Oranje attribuut! Er ligt zo’n berg strijk te wachten, die ben ik voorlopig niet kwijt. Mooi klusje om te doen tijdens de voetbalwedstrijden.

3 Reacties to “strijkijzer-serenade”

 1. Moi 21/05/2012 bij 5:00 pm #

  Owww… ik mis Nederland.

 2. Ragna 22/05/2012 bij 5:16 pm #

  Owww Ik hoop dat dan dus wel.. Eerst heel je hebben en houden oranje geschilderd en dan húp Holland, naar huis!
  Maar ja, ik ben dan ook niet zo’n gezelligerd.

 3. Jolka 29/05/2012 bij 1:03 pm #

  ‘een speciaal EK-voetbalshirtje voor de hond’

  Voor de hond?!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: