zo bedoelde ik het niet!!!

25 mei

 

Vaak kom ik zoon2 tegen, hij op de scooter, ik in de auto. Uit liefde hebben wij een begroetingsritueel ontwikkeld. En dat is niets meer of minder dan elkaar, zo enthousiast mogelijk, The Finger te geven. Altijd lachen, familiepretje. En dat met zo’n vaartje van zo’n zeventig kilometer per uur. Ik dan, hé? Niks opgevoerde scooters hier. Tot die keer dat ik hem tegenkwam en er net een tegenligger langs reed. De bestuurder van de Volkswagen Polo (met dubbele uitlaat en harde muziek, om U een idee te geven) trapte vol op de rem. Hij probeerde te keren en mijn leven dank ik waarschijnlijk aan twee streekbussen die dat verhinderden. Verkeerd begrepen worden kan onplezierig eindigen.

Ooit liep ik eens met zoon3, net vijf jaar, langs de versierde kerstboom op het schoolplein. Allemaal kerstballen door de kinderen gemaakt. Als altijd deden wij het spelletje ‘Welke vind jij het mooist?’ Toen ik hem vroeg welke hij de lelijkste vond liep er net een jongen met knalrood haar voorbij. “Die rooie vind ik lelijk” zei zoon3, onbewust van het naderend toeval. Gelukkig was het een roodharig jochie van een jaar of tien en die had ik nog wel aangekund. Het jong liep boos op zoon3 af en baste “Wat moet je nou? “. Zoon3 verdween achter mijn benen en ik wist Pippi’s broer er van te overtuigen dat we echt niet over hem hadden. Nee, echt niet.

Zo zaten mijn broertje en ik net twee weken op een nieuwe school. Ik in klas 3, nu groep 5 en hij in klas 1. Tijdens de les had ik in opperste concentratie mijn lipjes getuit en toen ik inademde produceerde ik per ongeluk een fluitende toon. Juffrouw Van der Hoek dook als een havik op mij af en zei dat er niet gefloten mocht worden in de klas. “Binnen blijven tijdens het speelkwartier” luidde haar hardvochtig oordeel. Maar dat kon niet!! Mijn broertje werd gepest tijdens de pauze en ik moest hem beschermen! Maar hoe ik ook wrong, verklaarde en excuses aanbood, het bleef Binnen Blijven. Rotmens. Haar man werkte destijds bij Honig en als persoonlijk wraak heb ik nooit meer wat van dat merk gekocht.

 

Eén reactie to “zo bedoelde ik het niet!!!”

  1. Jolka 29/05/2012 bij 1:00 pm #

    Dat zal ze leren! Hahaha! (weer lachen, hè..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: