miss pirelli

31 mei

 

Ik moest naar de garage om mijn gerepareerde autoband op te halen. Althans, die zou ter plekke weer verwisseld worden met mijn reserveband. Ik vond dit eigenlijk een klusje voor wederhelft maar die drukte zijn snor en zei dat hij geen tijd had. Na een vage uitleg over waar ik ongeveer moest zijn op het industrieterrein ging ik op pad. Ik hou niet zo van garagewerkplaatsen. Voel me altijd wat misplaatst in zo’n mannenbastion met, als het even tegen zit, naakte vrouwen in een autoband aan de muur.

Aangekomen op het industrieterrein ging ik op zoek naar het juiste bedrijfspand. Nu bezit ik vele kwaliteiten maar rondrijden en meteen het juiste adres vinden hoort daar niet bij. Toen ik jaren geleden voor mijn werk vaak op grote fabrieksterreinen kwam, nam ik dan ook ruimschoots de tijd om op een afspraak te verschijnen. Na drie keer langs hetzelfde punt te hebben gereden, besloot ik links af te slaan in plaats van rechts. En verdomd, daar vond ik in een onmogelijke uithoek, geheel per toeval, de bandenman.

Ik stapte uit en liep de garage binnen. Het was er doodstil op een stationair draaiende auto na. Dit gaf een luguber End of The World-sfeertje maar omdat ik vijf minuten te vroeg was paniekte ik nog niet. Nadat ik het hele gebouw doorlopen had en alleen metershoge stapels banden tegenkwam besloot ik buiten te wachten. Daar kreeg ik wel even de schrik van mijn leven toen ik tegen een levensgrote Michellinman aanliep maar ach, het was een garage dus dat kun je verwachten.

Eindelijk verscheen na zes minuten een overall met een mannetje erin. Ik moest hem mijn sleutels geven en ik waakte ervoor niet zijn zwarte smeerhanden aan te raken. “Ga maar even daar zitten“ verwees hij mij  “Pak maar een lekker kopje koffie”.  Ik kwam in een hokje terecht waar wat stoelen en een tafel stonden. Ook hier hing nog steeds de doordringende geur van rubber en olie waardoor de zin in koffie snel verdween. Hoopvol greep ik naar een stapel tijdschriften. Dat was nou jammer, geen Libelle of Privé te bekennen. Het voordeel is wel dat ik nu precies weet hoe ik zo goedkoop mogelijk mijn auto kan ‘tunen’, welke cabrio het beste uit de test kwam en hoe ik het meest bevallig in bikini op een motorkap kan liggen.

3 Reacties to “miss pirelli”

  1. Ragna 31/05/2012 bij 5:47 pm #

    Oo vooral die laatste tip is natuurlijk mega-bruikbaar!!

  2. Anoniem 31/05/2012 bij 8:10 pm #

    Bei dese ben ik genootzaakt mein abbonnement op u kollum optezechen! Mein Nederlants gaat in rab tempo agteruit sints ik versteken ben van u dagelykse ferhaaaltjes. Met name u hielarische anekdotes over u nigtje en broerdje sal ik altijd blijfen koesteren!
    Friendelijke groet, een bewoonderaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: