ik geloof het wel…

2 jun

 

Toen zoon3 acht jaar was werd er op de openbare basisschool de mogelijkheid geboden om na schooltijd godsdienstlessen te volgen. Hij kwam thuis met het formuliertje en zei “Dat wil ik”. Het was wel in de tijd dat hij nog van alles wilde weten maar toch gaf ik ietwat verbaasd mijn fiat.

De lessen werden gegeven door een vreselijk truttige mevrouw met idem dito kleren. Rokken tot ver beneden de knie en uiterst hooggesloten blousjes. Toen halverwege het schooljaar haar man overleed, liep zij binnen drie maanden in gewaagd frivole kledij het schoolplein op. Dat geeft je te denken maar dit geheel terzijde.

Na een les of vijf had zoon1 in zijn ogen het antwoord gevonden. “God is eigenlijk een tovenaar”. Het waren de beginjaren van het succes van Harry Potter dus zo vergezocht was zijn conclusie niet. Maar nee, Mevrouw godsdienstles wees hem terstond op zijn plaats! Hij had het helemaal verkeerd begrepen, zei ze zedig. Verward kwam zoon1 die dag uit school. Hij had zo gehoopt nu eindelijk eens een duidelijke verklaring te vinden voor het ontstaan van de wereld en de mensheid. Wat moest hij nu?

Uiteindelijk besloot hij een combinatie van verschillende theorieën te bedenken en zo het prangende vraagstuk op te lossen. ’s Avonds in zijn bedje vertrouwde hij mij toe dat God de wereld had gemaakt maar dat er toen een Big Bang kwam en God doodging. Ik vond het mooi en sindsdien hangen wij deze overtuiging aan.

 

2 Reacties to “ik geloof het wel…”

  1. Marjolein 03/06/2012 bij 7:39 am #

    Heerlijk die reactie van kids…. Super!!! Zo had mijn oudste een keer een uitspraak tijdens het eten…’In de naam van de vader, de zoon en de geilige gast’……Zelf zijn we niet gelovig maar ze krijgt wel het een en ander mee op haar katholieke basisschool (gewoon omdat het de leukste/beste school was waar al veel vriendjes op zitten)

  2. Jolka 10/06/2012 bij 6:11 am #

    Zo is het. En niet anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: