foebel

9 jun

Ik heb niks met voetbal. Wel gedaan bij familietoernooien  en dan uiteraard het winnende doelpunt scoren maar als AJAX tegen NEC speelt zal het me een biet wezen wie er wint. Vroeger mochten wij, op zondag, ons toetje op de bank voor de televisie opeten want Sport in Beeld was op de buis en vaders was wel een notoire voetbalkijker.

Negen van de tien keer donderde mijn toetje van mijn wiebelige meisjesbenen  en bevlekte de bank. Daar moest Pa dan voor op draaien en vandaar dat hij zwaar vloekend de schade opnam met een lapje ( keukenpapier bestond toen nog niet) en de helft van de wedstrijden miste. Nou hebben die woedeaanvallen niet echt een trauma aangaande voetbalwedstrijden opgeleverd, maar U begrijpt wellicht met Uw beperkte psychologische kennis dat een zekere tegenzin hier tot bloei kon komen.

Voeg daar aan toe de wekenlange chagrijnige sfeer na de zomer van 1978 en voila; de antipathie is geboren. De laatste keer dat ik een wedstrijd van enig emporté zag, was in de zomer van 1992. Wederhelft en ik waren op vakantie en besloten in de kantine van de camping de finale te gaan zien. Het was tegen Duitsland, dat weet ik nog. Laten die nou meer dan overvloedig aanwezig zijn op het campingterrein. Toen de fase van strafschoppen aanbrak zijn wederhelft en ik geruisloos verdwenen naar onze tent waar we op de wereldomroep het laatste staartje van de wedstrijd meemaakten.

Tot 2010. Ik ontpopte!!! Ik ontpopte tot een nieuwe Van Marwijk. Met een Beesie om mijn nek schreeuwde ik commando’s naar Die Mannschaft waarmee ze zeker gewonnen zouden hebben!! En nu, zomer 2012, vooruit herfst 2012, kijken mijn zonen nog steeds verschrikt op als ik een oerkreet slaak bij een doelpunt. “Mam, jij weet niks van voetbal!” Ze moesten eens weten!!

Ik beschik over voetbaltechnische vaardigheden waar zij geen weet van hebben en zie ieder doelpunt van mijlenver aankomen!  Ik gooi aanwijzingen het universum in en verval in krampachtig gehuil als hij de paal raakt.

Geduld jongens, we liggen er waarschijnlijk vrij snel uit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: