#horrorbliksemdesdoods

21 jun

 

Vroeger was het fijner. ’s Ochtends de krant en in de loop van de dag op ieder heel uur nieuws op de radio. Geen satellieten , geen radars, geen rechtstreekse verbindingen, niks van dat al. Kwam er ’s nachts een onweersbui over dan werd je daar door overvallen. Half uurtje paniek en dan weer rustig verder slapen. Dat is niet  meer zo.

Tegenwoordig krijg je op maandag te horen dat er woensdag zwaar noodweer over Nederland zal trekken. “So what ?” zult U zeggen maar U heeft wel te maken met een individu dat een panische angst voor onweer heeft ontwikkeld. En daar gaan we dan. Lichtelijk bevend wacht ik de doemdag af. Uiteraard zijn alle vluchtwegen gecheckt, doemscenario’s geoefend en mobiele telefoons in huis meer dan opgeladen. Uitgestippelde routes in huis wijzen de weg hoe de zonen mét konijnen zo snel mogelijk het pand kunnen verlaten.

Terwijl ik nog bezig ben met het evacuatieplan voor de parkiet wordt er een code oranje afgegeven. Op de computer zie ik een mega onweersfront vanuit Frankrijk naderen. Ongeveer net zo breed als Frankrijk dus een wurgende greep strengelt zich rond mijn keel. Armageddon, zondvloed, dood en verderf.

Als ik voorstel om voor de zekerheid de nacht met z’n allen in de auto’s door te brengen word ik honend weggelachen. Mij rest niets anders dan achter de computer het naderend onheil op de voet te volgen. Op Twitter heb ik geografisch strategisch mede-tweeps gealarmeerd om tijdig veranderingen in het weertype door te geven, werkt beter dan de Buienradar, geloof me!

Na een vijfdubbele check van de miezerige brandblussers in ons huis ga ik afwachtend op de bank zitten. Gelukkig hoef ik niet te koken want er had zich ongetwijfeld een gigantische bolbliksem, via het schoorsteenkanaal en afzuigkap,  gemanifesteerd. Tergend tel ik de uren af waarin de verwoestende bui zich zal aankondigen. Met behulp van de natuurkundige wetten van Faraday bereken ik nogmaals alle hoeken en hoogtepunten van ons huis, bomen in de tuin en de bliksemafleider.

Ja, bliksemafleider. Ik hoor U denken: “Mens, wat zeur je dan?” Maar toen dat ding onze eerste zomer met hondsdagen geïnstalleerd werd, vroeg ik aan de monteur of wij nu volkomen gevrijwaard waren van brand door blikseminslag. “Voor negenennegentig procent”was het antwoord. En daar zit ik nu nog steeds mee. Dat éne procentje…..

Eén reactie to “#horrorbliksemdesdoods”

  1. Pixel Prinses 22/06/2012 bij 6:52 am #

    LOL, ik ken dat wel. Ben de laatste tijd bijv. ook hysterisch t.a.v. koffiezetters die per ongeluk nog aanstaan als je de deur uitgaat. Hele taferelen zie ik voor me met katten die niet kunnen ontsnappen. Vreselijk.
    Leuk geschreven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: