pavlov

2 jul

 

Onze laatste overgebleven terriër mist van een chromosomenpaar er ééntje. Of heeft er ééntje teveel, daar wil ik vanaf zijn. Vroeger was je dan debiel maar dat is nu politiek incorrect, dat mag niet meer. Maar omdat het een hond is snapt ze toch niet wat ik zeg en noem ik haar dus liefdevol Debiel. Aangezien het een geadopteerde hond is had ze al een naam en nu heeft ze er dus twee.

Waarin manifesteert zich dat nou, die missende of extra chromosoom? Als je haar optilt geeft ze een snerpende piep alsof op dat moment een rib haar linkerlong doorboort. Het is puur psychisch, niks aan de hand alleen vreemden schrikken zich een ongeluk en denken een vreselijke breuk te veroorzaken.

Toen wij haar en haar zus adopteerden als harem voor onze eigen Jack Russell had Debiel de neiging om in huis te poepen en plassen en buiten vooral niks te doen. Dat vonden de andere twee ook wel handig en zo moest ik mij ’s ochtends op stelten naar de keuken verplaatsen. Dat was niet zo prettig.

Als in de zomer de  spreeuwenkanonnen staan te knallen in de boomgaarden en er ’s avonds een onweersbui overdondert, wordt ze pas echt gek. Midden in de tuin rent ze achter haar eigen staartje aan en geeft daarbij om de vier seconden een helse hysterisch kef. En dat is voor ons mensen een zenuwslopende kef, neemt U dat maar van mij aan. Niets hielp om dit gedrag te veranderen. Straffen, belonen, corrigeren, niets. Martin Gaus verliet in zwaar overspannen toestand het pand en wij overwogen de hond kado te doen aan iemand die wij niet mochten.

Toen zagen wij een advertentie voor een hondenhalsband die bij elke blaf een klein venijnig stroomstootje afgaf. Een soort slipketting  maar net een graadje geniepiger. En het wonder geschiedde, na een dag koos zij eieren voor haar geld en staakte de neuro-kef. Zo zie je maar dat je ook de minderbedeelden iets kunt leren. Het halsbandje gebruiken wij nog steeds bij naderend onweer, bij opening van het jacht seizoen en in de kersentijd.Dat er al drie jaar geen batterijen meer inzitten hoeft hond echt niet te weten.

 

Eén reactie to “pavlov”

  1. simon 06/08/2012 bij 6:40 pm #

    Haha wat een leuke stukjes. Erg grappig geschreven. Ga zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: