vakantie

31 jul

 

Ik heb een afwijking. Ik hou niet van op vakantie gaan. In die zin dat ik niet van reizen en verre oorden hou. En daarmee ben ik al gauw een outcast in een gezelschap. Want ieder normaal denkend mens in Nederland wil toch op z’n minst twee keer per jaar weg van huis en haard om ontberingen te lijden aan de ander kant van de aardbol? Nou, ik niet. Geef mij drie weken lekker thuis zonder wekker en ik ben tevreden. Mijn oma heeft dit ook en daardoor ben ik gesterkt in het feit dat ‘t niet helemaal wereldvreemd is,  it  just hops a generation.

Helaas woon ik samen met vier mannen die deze mening niet delen. Dus ieder jaar werd al het martelwerktuig van zolder gehaald en propten wij de auto én grote kar vol om, gelijk een Turkse familie, naar het zuiden te rijden. Daar aangekomen duurde het één volle dag om alle tenten op te zetten, in te ruimen en te organiseren. Bek af donderden we tegen tienen op onze geheid lekke luchtbedden om ’s ochtends totaal verkrampt wakker te worden. Met jonge kinderen heeft dat nog wel iets avontuurlijks maar ook dat verandert in de loop der jaren.

Neem de sanitaire hokken op een doorsnee Franse camping. De wc’s  zijn onverbiddelijk in grote, galmende ruimtes geplaatst met genoeg plek onder de schamele tussenschotjes voor een mammoet. Het gevolg is dat ieder druppeltje urine dat je blaas verlaat in stereo wordt versterkt over de hele camping. En dan heb ik het nog eens niet over dikke drollen die hun weg naar buiten zoeken…

Het ergste van het toiletbezoek op de camping kreeg ik mee van zoon2. Hij vond het dan wel niet zo erg om open en bloot met een rol wc-papier over de camping te lopen zodat iedereen weet dat je gaat poepen maar “Waarom hebben ze in Frankrijk alleen maar roze toiletpapier?”  Arm jong.

Daarnaast vraag je je af waar je in hemelsnaam mee bezig bent als je de restjes Foie Gras van de plastic bordjes afschraapt in een plastic teiltje en de stukken paté je om de oren vliegen. Ook het wassen van wederhelfst onderbroeken in een emmertje met lauw water doet je weemoedig denken aan al die handige apparaten die je thuis daarvoor hebt.

Kortom, voor mij hoeft het niet meer dan maar geen uitgekauwde foto’s van zonen voor kerk A, strand B en folkloristische attractie C. Volgend jaar gaan ze maar lekker naar een all-in vakantie in een warm land, bewaak ik het fort wel.

2 Reacties to “vakantie”

  1. Helen Soler 31/07/2012 bij 7:15 pm #

    Home sweet home!

  2. Irene (@MightyMusingsNL) 01/08/2012 bij 6:59 am #

    Herkenbaar, ik krijg altijd na 3 dagen al heimwee.. en ben na thuiskomst altijd ziek van ellende en moet minstens een paar weken tot rust komen… ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: