Niet zeuren, je moet naar de training!!

19 aug

 

Nu is zoon3 uiteraard behept met een heleboel talenten, alleen voetballen hoort daar niet bij. Als er teams gekozen moeten worden wordt hij, net als op de basisschool, als één van de laatste toegevoegd aan de ploeg. Geeft niks, hij draagt dit lot heldhaftig. Nu heeft hij de pech dat voetbal sport nummer één is in dit land en alle vriendjes bij een club in de buurt spelen, maar hij accepteert zijn tekortkomingen op een laconieke manier.

Iets vervelender werd het voor hem toen Calvé pindakaas met een nieuwe campagne kwam. Met in de hoofdrol een jonge Pieter van den Hoogenband. Jonge Pieter speelde in het obligate voetbalteam en bakte er niks van. Schoot naast, miste doelkansen en hij werd dan ook weggehoond door zijn teamgenootjes die smalend zeiden: “Jij kan echt niet voetballen, hé Pieter?”

Dat had een terloopse opmerking kunnen zijn ware het niet dat zoon3 ook Pieter heet en met voetballen altijd over de bal struikelt. Maandenlang kreeg hij dit zinnetje naar zijn hoofd gesmeten en als de reclame op televisie was droop hij zachtjes af naar het toilet. Alras werd zijn voetbalnaam bekend onder de middelbare scholieren en werd hij niet meer als één van de laatste gekozen maar als de allerlaatste.

Dat hij heel handig was op de knutselcursus met hout, ijzer, schroefjes en klei mocht natuurlijk niet bekend worden, dat was immers niet te vergelijken met de macht over ’t gouden leer. Toen zoon3 op achtjarige leeftijd begon met schermlessen was al vrij snel duidelijk dat hij een natuurtalent was. Ik als moeder helemaal blij, geen UEFA beker maar dan toch misschien een Olympische medaille!!! Die roem bleef ons bespaard want na drie jaar verkondigde hij dat hij er geen lol meer in had.

En dan ben ik heel makkelijk. Sport en spel doe je voor je plezier en als ik iets haat is dat kinderen aan hun haren meeslepen naar iets dat ze helemaal niet meer zien zitten. Daarom begrijp ik ook die moeders niet die de hele agenda van hun kind volplempen met naschoolse activiteiten. Maandag naar piano, op woensdag naar hockey, donderdag naar ballet en vrijdags naar voetbal. Laat je kind zich eens stierlijk vervelen op een vrije middag. Daardoor bloeien de meest inventieve geesten op, geloof mij!

3 Reacties to “Niet zeuren, je moet naar de training!!”

  1. Fieke 19/08/2012 bij 6:06 pm #

    Ben ik met je eens Pien! Zeg ik als mama en als “juf”.

  2. Lorette 20/08/2012 bij 6:15 am #

    heerlijk geschreven weer! en ik ben het helemaal met je eens!

  3. Marjolein 20/08/2012 bij 7:21 am #

    Helemaal met je eens! De creativiteit die dan te boven komt…Denk dat veel moeders alleen willen meedoen met de resr..Kids vinden er geen drol aan maar jah. Ze moeten 1 ding van mij ….dit is zwemles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: