de grijze golf

23 aug

 

Met het begin van de herfst en de vogeltrek zie je ook een andere diersoort zich opmaken voor de overwintering in het zuiden. De vutter, niet te verwarren met de putter die ongeveer dezelfde bestemming heeft.

Maandenlange voorbereiding op de zuidwaartse tocht en dat terwijl ze toch al zo’n twintig jaar lang naar dezelfde camping in het zelfde land gaan. Maar goed, het valt ook allemaal niet mee, zo’n tocht op die leeftijd. Uit je dagelijkse routine gehaald worden wordt steeds moeilijker naarmate je ouder wordt. Gelukkig hebben ze in het verre land ook de Telegraaf en een frietenboer. De gehaktballen van thuis hebben ze door de slager laten inblikken en die zak met piepers laat ze in ieder geval door de eerste week heen komen.

Daarbij komt dat er twintig jaar lang zes andere echtparen uit Nederland op die camping staan dus voelt het toch een beetje als thuiskomen. Gezellig wordt het zeker. Het is alleen jammer dat er nergens een lekker sneetje witte brood te koop is en dat Henk toen zo vreselijk ziek is geweest van de paëlla dus dat eten ze echt niet meer.

Als de uni-seks jasjes en petjes zijn ingepakt zijn ze er helemaal klaar voor. Netjes om de twee uur stoppen en dan voor de caravan op vouwstoeltjes hun meegebrachte Hollandse bammetjes  eten op een Franse parkeerplaats aan de snelweg. Uiteraard niet te hard rijden met de caravan achter zich zodat er al gauw sprake is van filevorming. En daar gaan ze. Een immense colonne van grijze kuiven met hun Kip-caravans. Poedel gaat ook mee en op de hoedenplank een gehaakte vermomming voor het wc-papierrolletje.

Eenmaal aangekomen installeren ze zich op hun vertrouwde plekje. Truus kan niet goed tegen de zon dus blijven ze acht weken gezellig bij de caravan in plaats van naar de zee te gaan. Op het wiebelige tafeltje staat de radio met de Wereldomroep aan en ’s avonds lekker SBS6 kijken op de televisie. Fijn!! Vakantie!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: