appie, mon amour

14 nov

Het voordeel van mijn Albert Hein filiaal is toch wel dat het gesitueerd is in de hagelnieuwe Vinex-wijk, verderop aan de dijk. Door die locatie verschilt het winkelende publiek zeer met dat van mijn andere, verderop gelegen Appie. En dat verschil zit hem in leuke jonge mannen!

Meer dan in het oude dorp doen hier leuke jonge vaders de boodschappen. En dat maakt het zoveel interessanter om door de gangpaden te dolen. Om semi-hulpeloos te vragen of hij wat van het bovenste schap kan pakken voor je. Om te flirten van achter de kazen en per ongeluk je karretje tegen die van hem laten botsen.

Oogcontact tussen de flessen prosecco door maakt je een stuk koopkrachtiger, geloof mij. Met een gestreeld ego laad je je boodschappen in de auto en ziet de dag weer met veel zelfvertrouwen tegemoet. Natuurlijk ga ik dan ook niet naar de supermarkt in mijn oude kloffie. Urenlang sta ik make-up bij te werken, sexy rokjes aan te trekken en de föhn door mijn haren te halen zodat ik goed bewapend de Albert Hein kan besluipen en omsingelen.

Op zaterdag heeft dit echter geen zin. Dan hebben de leuke jonge mannen namelijk hun vrouw bij zich en blijft het bij steelse blikken bij de bruine bonen. De lafaards.

Nee, door de weeks is de beste tijd voor de jacht. Daar kleeft wel een klein nadeeltje aan. Die leuke jonge mannen doen natuurlijk niet voor niets boodschappen op tijden waar je ze op kantoor zou denken. Eén keer per week is het namelijk papa-dag ( een woord dat overigens verboden zou moeten worden maar dit terzijde ) . Dus in plaats van achter hun bureau zitten de leuke jonge papa’s thuis met de kinderen. En die nemen ze mee naar de Albert Hein!!!

Van die schreeuwende etterbakjes die met die klote kleine karretjes je scheenbeen ontvellen. En in plaats van een verleidelijke glimlach op je gezicht te toveren, buig je oncharmant, vloekend als een bootwerker, voorover om het onbedaarlijk bloeden te stelpen. De liefde is dan snel bekoeld, van beide kanten.

Er zou eigenlijk een iets-oudere-huisvrouw-dag moeten komen voor de leuke jonge mannen. Dat ze in al hun glorie, zonder echtgenote of kind, door de paden flaneren. En vol overgave het deurtje van de vriezer voor je open houden. En je rennend achterna komen met je vergeten bonuskaart! Poe, krijg er een opvlieger van!!

3 Reacties to “appie, mon amour”

  1. Tilly 14/11/2012 bij 3:12 pm #

    Leuheuk, zie het voor me

  2. Ragna 16/11/2012 bij 11:41 am #

    :)))

  3. Eef 18/11/2012 bij 6:09 am #

    Haha, wat een heerlijke zelfspot!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: