seksuele voorlichting

27 nov

 

Op het immer spiedend oog, Big Brotherachtige magister van de middelbare school van de jongste twee zonen zag ik dat zoon3 een schriftelijke overhoring Biologie had, die week. Het verbaasde me dat weekend dat er geen beroep werd gedaan op mijn overhoringskunsten. Normaal gesproken wil zoon3 tot op het bot de stof doornemen ook al kent hij het tot in de puntjes. Een paar muisklikken verder werd me dit echter duidelijk.

Het te leren hoofdstuk had betrekking over de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen. Nu is het leuk om met je moeder over kwadratische vergelijkingen te praten, om milieuoplossingen te bedenken en de beweegredenen van de oude Grieken te ontrafelen. Maar!!! Er is één Gulden Wet in puberland; nooit en ten nimmer iets bespreken dat in de verste verte maar iets met seks te maken kan hebben. Seks is iets voor jonge mensen en boven de dertig doe je daar niet  meer aan dus laat staan je ouders en laat helemaal staan dat ze daar met jou over willen praten. Het idee!!!!

Nou ben ik als jonge moeder ook niet gek dus had ik na de seksuele voorlichting van zoon1 op vierjarige leeftijd Het Grote Piemelboek voor Jongens gekocht. Hij bracht mij nog wel enigszins in verlegenheid door na het hele verhaal te vragen hoe dan de eerste mens dan was gemaakt maar ik geloof dat ik me daar redelijk uit heb weten te lullen.

Discreet legde ik dat Piemelboek onderin zijn nachtkastje en hoopte dat het alle antwoorden, waar hij niet om durfde te vragen, zou geven. Ik heb ’t nooit geweten. Wel vond ik regelmatig rondborstige vrouwen als screensavers en nam maar aan dat dit een natuurlijke ontdekkingstocht was.

Goed, zoon3 wilde dus niet overhoord worden. De volgende dinsdag kwam hij thuis en vertelde dat de hele klas een onvoldoende had behaald voor het S.O. De lerares was mild en besloot  zijn klas een herkansing te geven. Ik, zwaar pedagogisch verantwoord bezig, zei dat hij dan nu de stof wel goed moest beheersen. Waarop zoon3 zei: “Je denkt toch niet dat ik die hele vagina uit mijn hoofd ga leren?”

Eén reactie to “seksuele voorlichting”

  1. Tilly 28/11/2012 bij 2:03 pm #

    Gelijk hebtie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: