ach johannes….

14 dec

 

Normaal hou ik mij verre van grote discussies en gesprekken op Twitter. Ik lees, bepaal mijn mening, denk ’t mijne ervan maar hou dat voor me. Ik hoef niet zo nodig mijn standpunt te verkondigen en zieltjes te winnen. De kans dat je haatdragende reacties op je tweets krijgt is vrij groot en daar heb ik absoluut geen zin in. Bij de laatste landelijke verkiezingen hield ik mij dus ook enigszins op de vlakte en las wat andere tweeps vonden. Bij ieder heikel punt bleef ik vooral neutraal en zei niets. Tot gister.

De bultrug. Onze bultrug. Onze Nederlandse bultrug! Gestrand op een zandvlakte. Waarom hij daar lag deed er niet toe. Hij was levendig en wilde zelf ook graag terug naar zee. Dat wist ik omdat ik, net als driekwart van de Nederlandse bevolking, walvis-fluisteraar ben.

Drie dagenlang werden er serieuze pogingen gedaan door de instanties aldaar om het twaalf meter lange beest terug naar zee te slepen. Maar volwassen mannen met tranen in hun ogen moesten uiteindelijk toegeven dat dat niet lukte. Dus werd bekend gemaakt dat het beest, inmiddels Johannes gedoopt, een rustige dood zou moeten sterven op die zandbank.

Na deze berichtgeving ontstonden er particuliere initiatieven om Johannes alsnog vlot te trekken. Logisch, Nederlanders zijn een dierliefhebbend volkje, behalve in de zomer als de asiels vol zijn. Zodra deze privé-acties in de media bekend werden werd in één keer het startsein gegeven voor het vroegtijdig beëindigen van Johannes leven Terwijl er drie dagen lang was gemeld dat dit onmogelijk was bij een vis van twaalf meter. Er zou niet genoeg medicatie voorradig zijn voor zo’n actie.

En dat was het punt waarop ik kwaad werd. Heel kwaad. En dat gebeurt niet gauw.

Als deze bultrug gedoemd was te sterven, ergo, hij gaat so wie so dood, waarom zou je dan een paar dierenactivisten niet nog één poging laten wagen? Dat is het enige dat ik niet snap. Logica! Stress, me reet, er lopen al drie dagen mensen aan zijn staart te trekken en hij reageert nog steeds.

Dus ik ben boos. Volgens de laatste berichten krijgt Johannes een granaat in zijn blaasgat. Ze hadden hem beter Friso kunnen noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: