leuk joh, carnaval…

26 feb

Toen mijn vriendinnen en ik tijdens het Carnavalsweekend een kroeg zochten zonder hoempapageweld bleek dat dit nog niet zo eenvoudig was. Logisch, onder de Waal, het volk was er klaar voor en kroegbazen gingen zelf de hort op met rare pruiken en lieten de dorstigen die zaterdagavond aan hun lot over.

Uiteindelijk vonden wij op een verlaten landtong van de Waal een café waar het Carnavalsgedruis beslist afgelopen zou zijn na zes uur. Vrolijk gestemd en geheel confettiloos togen wij tegen zevenen kroegwaarts.

Bij het binnentreden van het plaatselijk lokaal waren wij dan ook gerustgesteld over wat wij daar zouden aantreffen. Wat toepende mannetjes, Perzische tapijtjes op de tafels en vrolijk biljartende kerels. Dat van die toepende mannetjes klopte. Ja, ook die Perzische tapijtjes. Maar voor de rest werd de plaatselijke kroeg overbevolkt door een duidelijk in een naroes verkerende menigte.

Goed, ieder zijn meug, ik doe niet moeilijk over mannen in een jurk of vrouwen met grote plastic tieten voorgeplakt. Dat was het probleem ook niet. Toen wij, geheel normaal gekleed, binnentraden verstomden alle gesprekken en keerde de menigte zich als één man om en keek ons aan.

Aan een bibberig Alaaf heb je dan ook niets dus wij liepen schijnbaar onverstoord door naar het duisterste hoekje achter in het café. Het was overduidelijk, we waren een huiskamerfeestje binnengedrongen.

Na vijf minuten kwam de op leeftijd zijnde barvrouw onwillend op ons afstruikelen met om haar nek een paarse boa, haar ultieme uiting van de Carnavalsvreugd. Met een slepende tred werden er vervolgens zes biertjes voor ons neer gezet. Op gesprekspogingen reageerde ze niet, het was ons duidelijk, we waren hier niet welkom. Maar we lieten ons niet kennen.

Toen de nagistende meute van het toneel verdwenen was en alleen de toepende mannetjes er nog waren vroegen wij vrolijk om de biljartballen en het krijt. Waarop de paarse boa, driftig zwaaiend met stoffer en blik, geïrriteerd antwoordde: “Nee, da ken nie, de stroom leg eraf”. Met die zuidelijke logica besloten wij thuis verder te borrelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: