Dun, Pien, dun!!

15 apr

 

Een van de laatste keren dat ik mijn favoriete kroeg binnenstapte werd ik door de barkeeper bij mijn heupen gepakt en in de lucht rondgeslingerd. Mind you, ik had een kort flodderjurkje aan en was hier duidelijk niet op voorbereid. Normaal ben ik een zeer verlegen meisje, loop het liefst onzichtbaar ergens naar binnen en sterf dus duizend doden bij een entree als deze.

Bovendien leek het goedbedoelde gedrag van Hans, de barkeeper in kwestie, een aanmoediging voor wildvreemde mannen om “Pien, Pien!!” te scanderen en zomaar zoenen op mijn wang te drukken. Ik geef toe, ben al meer dan twintig jaar uit het nachtelijke kroegleven dus misschien is deze wijze van benadering wel heel normaal tegenwoordig. Desalniettemin moest ik er even van bijkomen, verscholen tussen een flipperkast en gordijn met een glaasje prik.

Je bent het niet meer gewend, hé? Als ik thuis binnenkom doen ze nooit zo, ik mag al blij zijn als er een krampachtig ‘Hoi ‘ uit die puberlijven geperst wordt. ’s Ochtendsvroeg hoef ik sowieso nergens op te rekenen behalve wat everzwijnig geknor als ik toch een prangende vraag heb.

Ergo, de eerstvolgende keer dat ik deze kroeg, het domein van Hans, binnen zou stappen, deed ik dat vrij omzichtig. Erg druk is het er niet op zaterdagavond, vandaar dat wij er komen, dus wachten op een horde studenten om mee naar binnen te glippen zat er niet in. Gelukkig is het een echt bruin cafe met een dik fluwelen gordijn tegen de tocht rondom de hal. Ha, de eerste fase gedaan zonder als een dwerg in de rondte te worden geworpen.

Met één spiedend oog loerde ik om het gordijn heen en kreeg al snel Hans in het vizier. Nu is Hans naast een perfecte barkeeper óók een begenadigd biljartspeler en daar zag ik mijn ontsnappingsmogelijkheden!! Toen hij met zijn speciale biljarthandschoentje over de tafel gebogen stond nam ik mijn kans waar!! Via de flipperkast, achterlangs de bar en door de toiletten bereikte ik mijn veilige haven, ver voorbij de dwergwerp-arena, achterin het cafe. Mijn beschermende skipak kon uit en opgelucht begon ik aan het partijtje tien over rood.

2 Reacties to “Dun, Pien, dun!!”

  1. CrashPuppy 16/04/2013 bij 4:05 pm #

    Heerlijk!

  2. Tilly 17/04/2013 bij 6:21 am #

    Hahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: