marlies

10 sep

Omdat mijn lymfeklierstelsel gedeeltelijk ontmanteld was kwam en kom ik regelmatig, meer dan me lief is, bij de fysiotherapeute. Zij heeft een aanvullende opleiding gedaan om mensen met zeik-,  lees vochtafdrijvende problemen te helpen.

Ook daar moest ik voor de zoveelste keer mijn bovenlichaam  ontbloten en verlangde  stiekem naar de dag dat ik dat alleen nog maar voor De Man hoefde te doen. Echt, op een gegeven moment ben je het zo zat dat iedereen, lees medici, maar te pas en te onpas aan je lichaam zit te klooien zodat je denkt:  ‘Blijf nou eens van mijn lijf af! ’  hoe goed de intentie ook is.

Goed, na mijn spieren wat uitgerekt  en hier en daar wat drukmassages verwerkt te hebben kwam de peute met een doos vol gekleurd pleisterwerk op brede rollen. Blauw, geel, zwart, rood en huidskleur. Ik mocht kiezen!  Blauw, dus! Nou had ze wel gezegd dat ze me ging intapen maar naïef als ik was dacht ik daarbij aan een Sesamstraatpleister, hier en daar.

Vakkundig  begon ze een metertje blauwe tape in te knippen tot smalle repen zo’n vijf centimeter voor het eind. Het resultaat was een gewaaierde strook pleisterwerk. “Doe je arm maar eens omhoog”  en voordat ik het wist was er een Spidermanachtig web van blauwe tape op mijn lichaam aangebracht. Beginnend vanaf mijn schouder en doorlopend naar mijn borstkas. Kunst, pure kunst, vond ik het.

Dat vond ik een paar uur later niet meer toen ik mij in mijn uitgaansjurkje hees. Door de laag uitgesneden hals waren de kriskras over mijn borst lopende pleisterlijnen meer dan overduidelijk te zien. Wanhopig drapeerde ik nog een sjaaltje om mijn hals om zo het shockeffect te vermijden. Toen echter tijdens het swingen het sjaaltje weggleed stokte de adem van De Man in zijn keel.  “Je hebt een Marlies Dekker BH aan” kon hij nog net wellustig uithijgen. En zo kwam alles toch nog goed.

3 Reacties to “marlies”

  1. Ragna 12/09/2013 bij 6:40 pm #

    hahhahahahaaa!! ‘En zo kwam alles nog goed’
    Nou ben ik niet zo’n fan van de rollade-bhtjes, maar kom op, the X-men rule!!

  2. John de Clerck 13/09/2013 bij 7:01 pm #

    Heb al eerder blogs van je gelezen. Wat kan jij mooi schrijven over het 1 en ander. Chapeau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: