mijn kleine grote man

10 okt

 

Zoon3 deelde, met  zijn stem van Man van de Wereld, mee dat hij aanstaande zaterdagavond zou gaan pokeren. Bij vrienden uit het dorp twintig kilometer verderop. “Oké” zei ik. “Maar je kan helemaal niet pokeren.” Het mannetje van de wereld zei dat hij dat dus die avond ging leren.

Naast nachtelijke fietstochten in het donker met fatale afloop had ik nu dus ook een dreigend bankroet van zijn juniorrekening om over wakker te liggen des nachts. Pak daarbij onbeschermd seksueel verkeer en overmatig drankmisbruik met coma tot gevolg en je zaterdagavond kan niet meer stuk.

Omdat hij wel graag een beetje Poker- wise- hip ten tonele wilde verschijnen vroeg hij of we na schooltijd samen een nieuwe trui konden gaan kopen. Gelukkig heeft hij niet zoveel met bekende merken zodat een bezoek aan de Bristol op het industrieterrein voldeed in deze. Keurend als een echte stalmeester liet hij zijn vingers door de rekken met kleding gaan. Wetende dat dit proces uren kon duren besloot ik op de Herenafdeling te zoeken naar broeken voor zoon2 en 1.

Daar vond ik echter een trui waarvan ik vermoedde dat die precies was wat zoon3 zocht. Ik trok hem tussen de maatjes 164 en 176 vandaan en sleepte hem mee naar de Grote Mannen Kleding. En inderdaad, de trui werd meteen goedgekeurd. Toen wij tot de conclusie kwamen dat maatje S te klein was, zag ik hem centimeters, zo niet meters, groeien. Maat M!!

Met een zeer voldane zoon stond ik vervolgens in de lange rij voor de kassa want het was deze week immers 20 procent korting op alles dus de halve boerenbevolking wilde ook graag afrekenen. Met zijn nieuw verworven status van Echte Man stond zoon3 daar een genietende partij groot te zijn. Daarbij paste, denk ik, een volwassen manier van converseren want met een expres wat zwaardere stem zei hij: “Ga jij nog wat leuks doen, zaterdagavond? “

Eén reactie to “mijn kleine grote man”

  1. John de Clerck 10/10/2013 bij 7:44 pm #

    Mooi !! Kreeg een brok in de keel. In januari wordt m’n dochter alweer 8. Gaat zo snel allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: