twittertweetupje

15 dec

 

Zaterdagmiddag ging ik op pad naar Utrecht. Daar had ik afgesproken met drie andere vrouwen die ik kende van Twitter. Nu gingen wij de IRL-proef doen. Waren we in het echt ook zo leuk, gevat en aardig? Blijft altijd een gok net als reizen met de trein. Vandaar dat ik ruimschoots op tijd op een winderig stationnetje in de Betuwe stond te wachten op de trein naar Utrecht.

Tien minuten te vroeg arriveerde ik bij het trendy eet en drinkcafe. U weet wel, met lounge banken, veel zwart en grijs en witte lelies in de vaas. Ook al hadden we bijna allemaal een foto van onszelf als ava op Twitter, in het echt ziet men er toch vaak anders uit. Ik keek snel het trendy eet en drinkcafe rond maar zag niemand die ook maar in de buurt kwam van één van de drie foto’s.

Ik ging aan de leestafel zitten wachten, een spiedend oog gericht op de twee toegangsdeuren. Na tien minuten kreeg ik een SMS van Tweep1, de trein had vertraging en het zou iets later worden. Geen probleem, vanuit mijn positie kon ik ook heerlijk naar het winkelend publiek kijken. En laat u niks wijsmaken, hoor! Er is helemaal geen crisis! Daarvoor zag ik iets teveel tasjes van dure merken, schoenen en elektronicawinkels voorbij komen.

Na tien minuten arriveerde Tweep1 en na nog eens een kwartier een wanhopig SMS-je van Tweep2. Waar we bleven! ‘Wij zijn er al!!’ zonden we aan haar mobiel. Zat ze misschien in het verkeerde trendy  eet en drinkcafe? Nee, het adres was goed en dat betekende dat Tweep2 zich toch ergens in die ruimte moest bevinden. En dat klopte ook, er was een hoekje dat we over het oog hadden gezien en daar zat Tweep2 al een half uur op ons te wachten.

Door dit hilarische voorval wisten we zeker dat het een vrolijke boel zou worden. Laat de wijn maar komen, riepen wij veel te luid naar de ober! Halverwege ons eerste glas belde Tweep3 hevig ontstemd en verdwaald in het doolhof dat Hoog Catharijne heet. Na vier keer dezelfde bedelaar te zijn tegengekomen realiseerde ze zich dat ze in een kringetje rondliep.

Via onze mobiele telefoons loodsten wij haar echter naar de juiste uitgang en konden we elkaar eindelijk allemaal in de armen sluiten. Bij fles nummer twee raakten we al aardig in een jolige stemming en voor de vorm bestelden we een late lunch. Regelmatig gleden wij van het lachen van onze stoelen en er werden steeds meer kleding stukken uitgedaan. Dat vier vrouwen van eind veertig een hoop kabaal kunnen maken was de rest van de clientèle ook vrij snel duidelijk.

Maar wederom bleek dus weer eens dat als je op Twitter een leuk contact hebt, dat dat meestal in het echte leven ook zo is. Ons gezelschap werd rumoeriger en luidruchtiger. We werden niet weggekeken door het bedienend personeel maar toen we na herhaaldelijk vragen geen nieuwe fles wijn meer kregen besloten we te gaan.

Buiten op het terras rookten we nog een sigaret alvorens ons weer in de treinen te werpen die ons verspreid over het land zouden afzetten. De ober was het terras al aan het opruimen maar speciaal voor ons mocht het bankje waarop wij zaten nog even blijven staan.

Toen uiteindelijk iedereen in de juiste trein zat gingen we natuurlijk even twitteren met elkaar…

4 Reacties to “twittertweetupje”

 1. petraJansen 15/12/2013 bij 5:57 pm #

  Wat een heerlijke mini-tweetup! Jullie plezier spettert van dit stukje af!!!!

 2. Suna 16/12/2013 bij 6:34 am #

  Jeuj! Klonk als heel gezellig. Had ik óók wel bij willen zijn! XX

 3. Suna 16/12/2013 bij 7:36 am #

  Weet je wat ik altijd vreemd vind? Dat je iedereen op den Twit in gedahten al een stem, manier van praten en manier van doen gegeven hebt. Ik ben nóg aan het resetten!

 4. Tom Beek 18/12/2013 bij 7:47 pm #

  Wat schrijf je geweldig. Ik ga je volgen! @tom_beek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: