koopzondig

5 jan

 

We liepen rond het middernachtelijk uur door de straten van Nijmegen. Ik neusdrukte me van etalage naar etalage. Winkelen doe ik niet meer sinds de crisis behoorlijk inhakt in het bedrijf van wederhelft. En om de kat dan ook niet op het spek te binden vermijd ik plaatsen waar allerlei leuks wordt aangeboden en waarbij nooit rekening wordt gehouden met mijn portemonnee.

Dus toen ik langs al dat moois in de etalages liep kon ik niet anders dan als een kwijlende zuignap aan de ruiten hangen. Mijn gezelschap trok mij echter los zodat ik alleen nog maar van wat meters afstand een blik in de showrooms kon werpen. En toen zag ik ze!!! De groene laarsjes waarvan ik mezelf meteen afvroeg hoe ik ooit zonder had gekund. Er leken allerlei pijlen met daarop ‘Voor Pien ‘ op gericht! Interne alarmen gingen af en ik rukte mij los van het groepje vrienden. Daar stonden ze, in die bescheiden showroom, de laarsjes die ik beslist nodig had om te overleven.

Ondanks diverse najaarskortingen was het te besteden bedrag nog ver boven mijn budgetgrenzen maar in mijn brein ontstond een snood plan. Ik had een ring, ooit gekregen van mijn moeder. Met de goudprijzen van die dag in mijn hoofd rekende ik al snel uit dat met bijleggen van een tientje of twee die laarzen van mij waren! Daarom liet ik mij gedwee afvoeren door mijn gezelschap en stapte in gedachten reeds rond in die mooie groene laarsjes.

De volgende ochtend diepte ik de gouden ring uit het inmiddels steeds leger rakende juwelenkistje op en vertrok naar de juwelier die ook in goud handelde. Het onweerde hevig op de weg er naar toe maar ik verzekerde mezelf dat dat echt niet de toorn des moeders was die op deze wijze haar afkeuring liet blijken. Zij hield namelijk niet zo van groen.

De juwelier wikte en woog mijn goudschat en met een aangename portemonnee  verliet ik het pand. De volgende dag was een koopzondag in de provinciestad en tot die tijd verborg ik heimelijk de knisperende biljetten onder mijn hoofdkussen.

Voor dag en dauw stond ik die volgende ochtend voor de schoenenwinkel te wachten tot ze haar deuren zou openen. In de rij voor de kassa rekende ik nog even snel uit wat ik voor dat geld allemaal kon kopen bij de supermarkt. Gelukkig moest wederhelft toch op dieet dus hoefde ik me daar niet schuldig over te voelen. Maar bij het overhandigen van het geld voelde ik me toch een beetje zondig. Koopzondag-zondig, dat dan weer wel.

3 Reacties to “koopzondig”

  1. Femke 05/01/2014 bij 7:08 pm #

    Af en toe mag je zondigen toch? Geniet van je aankoop!

  2. VvS 07/01/2014 bij 9:05 pm #

    Weer even bijgelezen. Het is wat Pien, met die schoenen. Ik herken dat.

  3. Rena (@favouriteshoes) 08/01/2014 bij 7:44 pm #

    Ja dames! Alles over schoenen moeten jullie wel ‘doorbloggen’ op myfavouriteshoes hè ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: