zomaar een ochtend in de supermarkt

5 feb

 

Het was een vreemde ochtend in de Albert Hein vandaag. Allereerst scheurde er een schattig klein mongooltje op een plastic tractortje door de paden. Handig om de eieren heen laverend en met piepende banden door de bocht. Nu heb ik zelf ook jongetjes op tractortjes gehad dus ik keek nergens meer van op. Ik wachtte alleen op de onvermijdelijke aanvaring met een winkelend mens.

Tijdens het uitladen van mijn karretje begon een jonge vader met dito kind ook zijn boodschappen al op de band te plaatsen. Ik wees hem er voorzichtig op dat ik nog niet klaar was en de ruimte nodig had. Hevig zuchtend pakte hij zijn melk en eieren van de band en liep chagrijnig mompelend naar de volgende kassa.

De mevrouw voor mij was een zakje sla vergeten uit haar wagentje te halen en ik attendeerde haar daarop. “Ik vergeet ook van alles vandaag” riep ze dankbaar. Dat bleek want toen haar boodschappen gescand en in tassen waren gedaan, liep ze doodgemoedelijk naar de uitgang,  het belangrijkste vergetend. Zelfs toen de caissière drie keer “Mevrouw” riep reageerde ze niet en was al bijna de winkel uitgelopen zonder te betalen. Gelukkig konden we er allemaal om lachen.

Toen ik mijn boodschappen in de auto aan het laden was, propte de chagrijnige meneer zijn inmiddels dito kind in het autozitje en stapte in. Hij vergat ook iets. De plastic tas met melk, eieren en brood. Die stond netjes naast zijn rechtervoorwiel. Dus toen de man achteruit de parkeerplaats wilde verlaten reed hij over de net gekochte boodschappen heen. Gezeten achter zijn stuur voelde hij een zekere weerstand, stapte uit en liep om de auto heen. Daar vond hij het geplette tasje. Ik verzekerde me ervan dat hij me zag kijken en reed toen vrolijk gniffelend naar huis. Daar kwam ik er achter dat ik mijn bonuskaart had laten liggen bij de kassa.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: