gevonden: een paar schoenen

25 feb

 

 

Langs de kant van de weg en half er op lagen twee herenschoenen. Van die makkelijke instappers, ze zagen er hetzelfde uit en hoorden bij elkaar. Ik vind dat altijd een beetje een luguber beeld, onheilspellend en zo. Hoe kwamen die schoenen daar? Waarom zou je midden op de straat je schoenen uitdoen en achterlaten? Omdat je nieuwe hebt gekocht? Lijkt me niet.

Ik denk dan eerder aan een flitsende maffioso ontvoering of een vreselijk ongeluk. Door een vluchtauto van je sokken gereden worden. Niet dat er ook sokken bij lagen maar goed dat had gekund, met bloed en andere enge dingen. Hier op het platteland heb ik nog nooit schoenen op de weg gevonden, dat is toch meer iets voor de grote stad.

Ook één schoen ergens zien liggen laat mijn fantasie op hol slaan. Zou de eigenaar, na kroegbezoek,  het niet door hebben gehad dat hij plots wat ongelijk liep? Of was de schoen ’s nachts uit het raam gegooid teneinde een krolse kater te verjagen? De mogelijkheid van een éénbenige piraat laat ik hier buiten beschouwing.

Zo kom ik ook regelmatig De Handschoen tegen, is iets minder verontrustend. Die kan immers gewoon achteloos uit een jaszak zijn gevallen. Aardige voorbijgangers spiesen De Handschoen vaak op een puntig hekje zodat hij makkelijk terug te vinden is voor de fietser met één koude hand. Dit zie je ook vaak bij wieldoppen van auto’s. Die dingen blijken er nog wel eens af te vallen en mocht je de route terug rijden dan zie je je wieldop netjes recht overeind tegen een muurtje staan, duidelijk in het zicht.

Er wordt nogal wat verloren zo onderweg. Mobiele telefoons die op het dak van de auto lagen, OV-chipkaarten en niet te vergeten de lievelingsknuffel van het kind. Gelukkig wordt er ook veel gevonden al is het soms dus niet duidelijk of het wel terug gevonden moest worden.

Zo hangt er in een naburig dorp alhier sinds een maand of vier een bistrostoeltje in een drie meter hoge boom. Wekelijks loop ik daar onderdoor en slaan mijn gedachten weer op hol. Je maakt mij niet wijs dat iemand met zijn volle verstand een bistrostoeltje omhoog een boom inkeilt. Nu staat er in de directe omgeving wat hoogbouw. Logischerwijs kan daar, tijdens een straffe herfststorm, een bistrostoeltje van het balkon af zijn gewaaid. Dat kan. Maar dat is saai. Ik geef liever de voorkeur aan een uit de hand gelopen stoelendans of een te verhit afgelopen inboedelscheiding.

Eén reactie to “gevonden: een paar schoenen”

  1. Karin Winters 28/02/2014 bij 5:15 pm #

    Dan te bedenken dat die sloffen vlak bij een P&R op straat lagen, ik zag direct het stiekeme vluggertje voor me…maar ja ik ben slecht.
    Het vervolg op deze blogpost is natuurlijk die eenzame verweesde sok, die daar in de droogtrommel ligt te snikken vanwege zijn verloren maatje…die eeuwige mysterieuze verdwijning van de sok…die ene…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: