hallo, geen lampen

13 mrt

Toen ik mijn auto startte, blonk, glom en glitterde mijn dashboard als een overmaatse opgetuigde kerstboom. “Ho “ dacht ik. Doorgaans schiet ik in hyperventilerende aanvallen bij brandende lichtjes voor mijn neus maar dit keer meende ik de naderende onheilsbodes makkelijk te doorzien.

Dat mijn ruitenwisservloeistof op was, wist ik al sinds gister. Nu kwam er het icoontje van een benzinepomp bij. Die snap ik zelfs. Maar nieuw in de oplichtende rij was een brandend lampje met een streep erdoor. “Makkie, Pien” zei ik tegen mijzelf onderwijl buikademhalingsoefeningen doende.

Dus, onderweg naar mijn bestemming, het begon reeds te schemeren, toch maar even het plaatselijke tankstation visiteren. Tank volgegooid, ruitenwisservloeistof tot een acceptabel niveau gebracht en binnen op zoek naar een lampje. Niet te vinden tenzij ik een doos vol verlichting voor een half ruimteschip wilde aanschaffen voor twintig Euro.

Dat wilde ik niet! Gelukkig had de kassamevrouw achter haar losse koplampjes voor de verkoop liggen en vrolijk vroeg ze me welke ik wilde. H1, H2 of H3. Huh? “Nou, het is voor die blauwe auto daar bij pomp drie” zei ik bibberig. Met die wetenschap kwam zij ook niet verder, daarom sprak ik de man achter mij in de rij aan met de vraag of hij wist welk lampje mijn auto nodig had. Tenslotte is dat nou typisch iets wat mannen weten.

Helaas. Ontmoedigd en angstig voor politieaanhoudingen liep ik naar mijn auto terug. Bij pomp vier stopte net een auto en in mijn hulpzoekende waas zag ik het BMW embleem voor dat van een Volvo aan. Ja, ik weet het, is niet goed maar ik was een beetje in de war. “Meneer, u weet vast welk type lamp ik nodig heb voor deze auto!!” riep ik en deed wat onschuldige meisjes huppeltjes rond de motorkap.

De gevleide man opende mijn motorkap en friemelde aan allerlei dingetjes. “Heeft U niet een boekje over Uw auto?” ( Het was een Belg, vandaar de ‘U’) Hij was ondertussen al onherstelbaar besmeurd met vuil en andere olieachtige dingen die in mijn auto bleken te huizen.

Nou heb ik wel degelijk een boekje over mijn auto in het dashboardkastje maar dat is in het Italiaans. Maar goed, samen met mijn Belgische vriend worstelde ik me beyond pasta, pizza en al dente heen. Wij bladerden wat heen en weer en hadden tegelijkertijd een auto lucide orgasme bij het ontwaren van een H-woord in de brei van Romeo en Julia tekst.

Mijn ernstig besmeurde Belg verdween in het toilet om zich te wassen en ik kocht triomfantelijk een H1 lampje bij de kassa en vertrok richting eindbestemming. Daar moesten ze erg ginnegappend lachen. Zij zouden dat lampje wel effe in zetten. Daar gaat mijn volgende stukkie over…

2 Reacties to “hallo, geen lampen”

  1. John Lapre 14/03/2014 bij 9:52 am #

    Smakelijk en hard om gelachen! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: