sms doelpunt

26 mrt

 

Wanhopig en met een klein snikje in zijn stem belde hij op, de trouwe NEC-supporter. Uitgerekend vanavond had zijn baas een vergadering gepland! De avond van de halve finale! Weliswaar met pizza voor iedereen maar voor een voetballiefhebbende vrijgezel die minstens één keer per week pizza eet, was dit geen verzachting voor het aangedane leed. Ik beloofde hem de standen per sms door te geven.

In de uren voorafgaand aan de wedstrijd was er ook net te weinig tijd om van baan te veranderen dus naarmate de middag vorderde besloot de trouwe supporter zijn lot te aanvaarden. Aangezien zijn kantoor gehuisvest was in Almere en het overgrote deel van het personeel daar ook woonde, was een vergadering met full screen tv op de achtergrond logischerwijs niet ter sprake gekomen. Wie was er nou geïnteresseerd in dat ploegje uit Nijmegen?  “Maar potver”, riep hij naar zijn collega’s  “ Het is de halve finale! Voor de beker! “  Het mocht niet baten.

Gelaten handelde hij zijn werkzaamheden voor die dag af terwijl in zijn hoofd woest juichende en brullende menigtes in het stadion het overwinningslied zongen. Hij werd somber, hij zou er niet bij zijn en afwezig liet hij zijn NEC-petje in zijn aktetasje glijden.

Toen om half zes de pizza’s arriveerden had hij eigenlijk geen honger. Hij knaagde wat aan een korstje met verdwaalde tomatensaus en liet de opstelling van die avond in zijn hoofd voorbij gaan. Hij probeerde echt zijn gedachten bij de meeting te houden maar het lukte niet. Met zijn vingers knipte hij een olijf tussen het peper en zoutstelletje door. Nul-één!!

Toen na een kwartier het eerste tegendoelpunt viel, durfde ik hem niet te sms-en. Dat kon ik hem niet aandoen. Maar tijdens het nakauwen op een stuk Margeritha viel het volgende doelpunt! Één-één! Toen sms-de ik hem natuurlijk wel. En verdomd, hij veerde op, nam actief deel aan het brainstormen en kwam met de juiste voorzetten vanuit de goede hoek.

Nadat ik de 1-3 voorsprong doorseinde had hij zich al snel opgewerkt naar een aanlokkelijke directiefunctie. Zo eindigde de vergadering dankzij ons geniepige telefoon een-tweetje toch nog in de finale.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: