paaskonijn

18 apr

 

Het werd weer eens tijd om de nageltjes van Konijn1 te laten knippen. Ja, laten knippen want wij durven dat niet. Ondanks speciale knip- en vijladviezen besteden wij dit karweitje maar al te graag uit. Ik heb namelijk visioenen van rondspattend konijnenbloed, agressief bijtende Flappies en sinds ik dat filmpje van angorakonijnen die geplukt werden door enge mannen zag, word ik ’s nachts regelmatig wakker door de echo van bloedstollende kreten, geslaakt door gepijnigde beestjes.

Dus geheel in het kader van de naderende feestdagen ( Nee, nee, niet Kerstmis maar Pasen, denk haas, denk zijwaarts sprongetje konijn) vertrokken zoon3 en ik met het konijn op weg naar de dierenwinkel. Nou zijn konijnen natuurlijk lief en leuk maar niet verbijsterend slim. Ondanks het feit dat wij Konijn1 tien keer vertelden dat we niet naar de dierenarts gingen voor een enge prik, pieste hij toch na vijfhonderd meter een gedeelte van de achterbank onder. Zoonlief probeerde nog wat te redden met wat papieren zakdoekjes. Hielp niet. Na tien minuten bereikten wij doorweekt de dieren speciaal zaak.

Als een volleerd vader die zijn baby een boertje laat doen, slingerde Zoon3 zijn konijn half over zijn schouder. Nou is het een soort angora konijn, denk veel haar, denk ontplofte paardenbloem zaadpluis en u zit aardig in de goede richting. Voorzichtig gingen we de winkel in want als je ergens bloeddorstige katten of op wild getrainde honden kan aantreffen dan is het daar wel. Maar gelukkig was het rustig op wat sputterende grasparkieten na.

“Wij komen voor de manicure!” sprak ik olijk tegen de mevrouw achter de balie. “Ow, maar daarvoor moet je bij de dierenarts, hiernaast, zijn” Dierenarts ? , dacht ik. Ja, de groeten, die rekenen minstens zeven euro voor dat klusje! En bovendien kwamen wij al minstens vijf jaar hier met lang genagelde konijnen dus ik snapte er niets van. Ook Zoon3 stamelde iets van “vorig jaar deden jullie dat wel”…

De mevrouw viel stil. En keek naar het konijn. Heel lang. Toen werd zij een beetje rood en zei: “Ik dacht dat het een hondje was. Een Maltezer leeuwtje”.  Uit protest liet Konijn1 een scheet. Drie minuten later had hij daar spijt van toen de mevrouw met een gemeen knijptangetje op hem afkwam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: