auto rijden

25 apr

 

Ik vind dat ik kaart kan lezen. En dat ik, na bestudering van een stadsplattegrond, feilloos de weg kan vinden. Ja, ja, ik hoor het hoongelach van mijn mannelijke lezers wel maar ik luister lekker toch niet. Zoals ik al eerder schreef, mijn  Italiaanse stiefvader zei ooit: “You drive like a man”. Nou dan!

Laatst beweerde  iemand, meerijdend in mijn auto, dat ik te laat schakelde. Wegrijdend vanuit de drie dropte ik hem op een verlaten punt en zei dat hij maar moest gaan lopen. Blijft wel het feit dat ik graag geconcentreerd auto rijd. Geen herrie en afleidende gesprekken want dan raak ik letterlijk en figuurlijk de weg kwijt.

Zo moest ik ooit eens met de districtsmanager van het bedrijf waar ik werkzaam was naar onze belangrijkste klant. Ik was uitzendconsulente bij een uitzendbureau, één van de vele takken van het grote Vendexconcern, of V&D zoals je wil. De districtsmanager was niet alleen districtsmanager maar had ook nog eens die V&D achternaam! Dagen van te voren zat ik al te zenuwpezen want én grote klant én grote manager. De klant, één van de belangrijkste banken in Nederland, was aan het flirten met de concurrent en dat mocht natuurlijk niet! Vandaar dat ik met grof geschut een werkbezoek moest afleggen.

Al een uur van te voren was de districtsmanager met de D-naam op kantoor. Ik liet bekertjes koffie vallen, struikelde over mijn, inderhaast gekochte, hoge hakken en smeerde per ongeluk mijn lippenstift van oor tot oor.

Toen was het tijd om te gaan. De Grote Belangrijke Klant bevond zich op loopafstand van ons kantoor maar de Grote Belangrijke Districtsmanager dicteerde dat wij per auto zouden visiteren. Gelukkig had ik de avond te voren mijn auto ontdaan van rommel en andere vrouwelijke futiliteiten maar het bleef natuurlijk een klein rood kutpeugootje.

Met zwetende handen draaide ik de contactsleutel om, gelukkig, hij startte! Voorzichtig manoeuvreerde ik de parkeerhaven uit en reed de binnenstad uit. Oh, help! De Belangrijke Districtsmanager met de D-naam begon een gesprek!  Ik probeerde zo geanimeerd en intellectueel weerwoord te geven. Helaas ging dit ten koste van mijn navigeerkunsten….

Toen ik na tien minuten de auto parkeerde vroeg de Belangrijke Districtsmanager met de D-naam verbaasd: “Is het hier??”  Omdat ik was afgeleid tijdens het rijden had ik volkomen op de automatische piloot de weg naar mijn eigen huis gereden en stond nu op mijn  oprit met de Belangrijke Districtsmanager naast me. Ik kromp ineen en was er van overtuigd dat Hij dacht dat hij geschaakt was en ik achter zijn familiekapitaal aan zat.

“Oef, verkeerde  afslag” mompelde ik geheel overbodig en vloog met ratelende versnelling achterwaarts mijn oprit af. De Belangrijke Klant waren we kort daarna kwijt maar dat had natuurlijk niks te maken met mijn rijvaardigheid.

2 Reacties to “auto rijden”

  1. Margreet 12/10/2016 bij 4:42 pm #

    wwaaaahahahahahahaahah! Dit meen je niet!!! hahahahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: