you’ve got mail!!

30 apr

 

Vroeger, ja vroeger, had je je brievenbusje waar van alles in viel. Reclamedrukwerk bestond nog niet dus alles wat er in dat busje viel was altijd de moeite waard. Ik ben zelfs nog van de generatie van vóór het verplichte groene plastic geval aan de straatzijde. Ik hoefde niet in peignoir op pantoffels naar buiten te lopen om de post te halen. Gewoon in mijn half blote kont de deurmat leeghalen. Alhoewel, in mijn ouderlijk huis hadden wij een, in de muur ingebouwde, brievenbus met spannend luikje ervoor. In die tijd kreeg ik verfomfaaide liefdesbriefjes en de vruchten van een wekelijkse correspondentie met een tante van me. En dan heb ik het niet eens over de AgFa-filmpjes die vier weken na de zomervakantie in Frankrijk in de bus vielen!!

Tegenwoordig  blijft mijn brievenbus angstvallig stil en leeg. Sinds het intreden van E-mail en ander computergeneuzel ontving ik slechts via dergelijke media post. Echter, een klaagtweet, geplaatst op Twitter,  veroorzaakte een kleine revolutie. Er waren er meer zoals ik!! En spontaan deelden wij adressen via DM en stuurden elkander vrolijke, echte ansichtkaarten! Want wat is er nou leuker dan echte, tastbare post?!

Hoop- en verwachtingsvol strompelde ik iedere ochtend door wind en regen naar de aan de straatkant geplaatste plastic bak. Nostalgie, dames en heren!! En gelukzalig weer terug lopend met door regen verweekte envelopjes en kaarten. Aan te bevelen! Ooit een E-mail aan je prikbord gehangen? Nou dan.

Sowieso bemerk ik de laatste tijd een sterke hang naar het verleden onder mijn generatiegenoten. Er worden geen cd’s meer gekocht maar echte elpee’s! Zo ken ik iemand die ouderwetsche  platen koopt en die dan vervolgens op een high-tech platenspeler afspeelt, genietend van elke kras en overslag.

Daarom was ik ook zo vreselijk blij met de tekenaar, kunstenaar zo u wilt, die het , voor mij onbekende,  project  Mailart  aankondigde. Kleinkunst via die goeie ouwe PTT. Ja, ik weet dat ze tegenwoordig anders heten maar ik blijf lekker PTT zeggen.

Mailart dus. Een persoonlijk  gericht kunstwerkje op ansicht formaat. En dat pluk ik dan zo maar uit mijn groene gietijzeren brievenbus aan de straat. Dat plastic ding hebben we al jaren geleden er uit geflikkerd. Inmiddels hangt het kunstwerkje ingelijst aan mijn muur. Interesse? Check @GodPipo op Twitter of Facebook.

2 Reacties to “you’ve got mail!!”

  1. Sok_2001 30/04/2014 bij 9:55 pm #

    ik heb nog met ansichten in mijn handen gestaan, denkend aan Ragna (geen adres bij me), jou en Vorkbaard (geen adres bij me), nndusss….

  2. V.U.S.S. 01/05/2014 bij 12:39 pm #

    Een prikbord! Ook al zo heerlijk retro…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: