boys will be boys

14 mei

 

Mannen worden niet zo snel volwassen. Al in de puberteit lopen ze jaren achter op ons vrouwen. Tegen de tijd dat wij weelderige vormen gaan krijgen spelen zij nog met Lego, Action Man en loeren met nog niet ingedaalde testikels naar de BH-advertenties in de Wehkamp gids. Zelfs als na jaren dat verschil een beetje is bijgetrokken (kuch) blijven mannen, ongeacht hun leeftijd, jongetjes die van speeltjes houden. Boys wil be boys-achtige toestanden dus. Ze proberen dit natuurlijk ietwat krampachtig te verdoezelen.

Maar ineens kunnen ze niet meer zonder die super de luxe boormachine die naast gaten boort, koffie zet ook nagels vijlt. Telefoons moeten uiteraard het laatste van het laatste model zijn anders kunnen ze niet overleven in de jungle. Dat ze maar veertig procent van alle mogelijkheden gebruiken ontgaat ze hier volkomen.

Alles uit het foldertje Technische Vernuftigheden blijkt een magnetische aantrekkingskracht te bezitten en massaal stort ons manvolk zich als lemmingen de gapende afgrond in waar nog meer toys for boys te vinden zijn. Zijn wij vrouwen tevreden met een simpele televisie, desnoods met een afstandsbediening, mannen moeten en zullen per se een apparaat hebben waarvan de bediening toch minstens enige jaren rakettechnologie vereist. En denk maar niet dat ze dan de gebruiksaanwijzingen er bij pakken.

Natuurlijk is de toptoy for boys De Auto. Vermoeid knikken wij braaf na de zoveelste presentatie met lofzang in beeld en geluid maar kunnen bij de eerste keer tanken met geen mogelijkheid het benzineklepje vinden. Gelukkig is er bij ieder tankstation wel een man te vinden die die presentatie wel oplettend gevolgd heeft en kunnen wij volgetankt huiswaarts keren.

Maar goed, wij vrouwen zijn de beroerdste niet. Als wederhelft van bijna zestig zich in de tuin als een halve debiel gedraagt met zijn radiografisch bestuurbare helicoptertje, prima. Als hij maar uit mijn bloemenperken blijft.

Erger is het als de toyboy zich gaat bemoeien met mijn apparaten en toestellen. Ben je al jaren tevreden met je laptop en besturingsprogramma’s, moeten er ineens supersnelle andere op! Nooit problemen met de vaatwasser? Totdat manlief er zich over buigt en een instructieblaadje met daarop betere resultaten naast hangt. Niets vermoedend stap je ’s ochtend in je auto en heb je ineens mega superlatieve ruitenwissers en een meneer die zegt hoe je moet rijden. Je mag in het gewone dagelijkse leven niet meer doen zoals je deed want wederhelft heeft overal een gadget of app voor.

Wij vrouwen denken dan stiekem ‘Had hij voor dat éne ook maar eens een lekker gadget….’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: