van top tot teen

16 mei

 

Er zijn vrouwen met mooie tenen. Dat weet ik. Jaloers kwijlend kan ik naar advertenties met daarin foto’s van lieflijke voetjes kijken. Op zomerse terrasjes zie ik perfecte nageltjes boven het randje van een elegant sandaaltje uitpiepen. Toen ik een baby was, ja, toen had ik poezelige teentjes, daar zijn foto’s van dus dat weet ik zeker. Maar ergens in de puberteit heeft het Hobbitvoet- gen de genetische strijd om mijn tenen gewonnen.

Ik heb het eindelijk geaccepteerd, ik heb lelijke tenen. Mijn voeten blijven daarom hermetisch ingepakt in sok en laars. Geen schoenen met een romantisch opengewerkt voetje voor mij. Flapflaps zijn al helemaal uit den boze, verder dan een open hielstuk kom ik echt niet.

Zit ik op het strand met een verleidelijk badpak aan dan is het eerste wat ik doe mijn voeten discreet ingraven in het zand. Vroeger in het zwembad vouwde ik mijn voeten eenvoudigweg dubbel zodat het leek alsof ik helemaal geen tenen had. Alles beter dan mijn mismaaktheid te tonen want uiteraard was ik gauw op mijn teentjes getrapt.

Een bezoek aan de pedicure heeft helemaal geen zin. Die kan echt niets veranderen aan die knolvormige uitstulpsels aan mijn voet. Ja, er een keer over heen gaan met een scheermesje teneinde de weelderige haargroei wat in te tomen maar dat kan ik zelf ook wel.

Voor de zekerheid lak ik uit pure ellende mijn  teennagels knalrood. Zie dit als een afleidingsmanoeuvre voor het geval ik onverhoeds in een schoen of sokloze situatie terecht mocht komen. Denk aan verkeersongeluk met ziekenhuis of aan een leuke date in de kroeg die elders wordt voortgezet. Ook bij het lakken moet ik stechelen, mijn kleine teen is zo klein dat hij niet eens een noemenswaardig nageltje kan dragen. Meer een soort splinter. Daar kledder ik dus net zoveel lak omheen tot het een echte nagel lijkt.

Nou schijnen er mannen te zijn met een voet en of teenfetisj en ik kan me daar dus helemaal niks bij voorstellen! Ik gruwel bij de gedachte dat ik ooit zo’n man zal treffen. Zitten we romantisch aan het strand moet hij per se mijn voeten uitgraven en heeft hij zijn mond vol met zand. En maakt vrij snel daarna duidelijk dat we altijd nog goede vrienden kunnen blijven. Ik zal jubeltenend alleen achter blijven.

Eén reactie to “van top tot teen”

  1. Jet Baars 17/05/2014 bij 10:16 am #

    Ik ben ook zo’n knobbelzwaan!
    Oeps, dat had ik niet moeten zeggen. Nou gaat iedereen er op letten….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: